De ce nu este bine sa pastram ouale in frigider?

Unele alimente nu sunt in mod neaparat facute pentru a fi pastrate la frigider. Insa, adesea, nu ne asumam riscul de a vedea bacteriile dezvoltandu-se sau ne este teama ca alimentele sa nu se strice. Ouale sunt de origine animala si, bacterii precum salmoneloza se pot dezvolta rapid si usor. De ce nu este bine sa pastram ouale in frigider? Va spunem noi chiar acum.

Ouale fac parte din alimentatia noastra de zi cu zi, sunt consumate de numeroase persoane si le cumparam destul de des. Omleta, oua fierte sau ochiuri de oua…ouale pot fi folosite in mai multe feluri. In majoritatea din cazuri, reflexul este acela de a le pune in frigider, pentru a evita riscul unei intoxicatii alimentare si de proliferare a bacteriilor. Insa, exista cateva motive pentru care ouale nu ar trebui puse in frigider.

De ce nu este bine sa pastram ouale in frigider?

Pentru a evita risipa alimentara, este important sa stim cum putem conserva unele produse alimentare si asta in cele mai bune conditii cu putinta. In primul si in primul rand, daca alegi sa nu tii in frigider anumite alimente, nu vei face decat sa le pastrezi prospetimea mai mult timp. Lasa-le la temperatura camerei pentru a nu fi nevoit sa le arunci dupa o perioada scurta de timp. Ouale isi pot pierde prospetimea rapid si in general se recomanda sa fie consumate in maxim 28 de zile de la data in care gaina le-a ouat.

Daca lasi ouale la temperatura camerei le vei putea gati cu mai mare usurinta. Retetele de patiserie si de prajituri nu recomanda folosirea oualor care au stat in frigider. Oul este inconjurat de un strat protector care ii permite sa fie protejat de bacterii si de germeni. Daca ai cumparat oua si cuticula este intacta atunci nu ai niciun motiv sa le pui in frigider.

Sursa: https://www.santeplusmag.com/pourquoi-il-ne-faut-pas-conserver-les-oeufs-frais-au-refrigerateur/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *