De ce Facebook dezvolta propriul sau OS?

De ce Facebook dezvolta propriul sau OS?

Se pare ca Facebook este pe cale sa dezvolte propriul sau sistem de exploatare. Dar acesta nu este dedicat unui telefon smartphone, asa cum s-ar astepta unii, ci acesta este mai degraba adaptat viitoarelor sale dispozitive de realitate augmentata.

Daca Facebook este cunoscut inainte de toate pentru celebra sa retea sociala, firma si-a multiplicat activitatile in ultimul an. Firma fondata de catre Mark Zuckerberg administreaza azi Instagram sau WhatsApp, dar dezvolta de asemenea si propriul sau sistem de mesagerie legat de Facebook, Messenger. Serviciile oferite nu se lasa nici ele mai prejos, deoarece Facebook a anuntat recent ca va intra si pe piata criptomonedelor, cu produsul sau, Libra.

Dar asta nu este totul. Firma este interesata si de realitatea virtuala, dupa cum o demonstreaza si achizitia sa, Oculus, in 2014.

Faptul ca se lanseaza insa pe sectorul material, face ca Facebook sa devina destul de dependenta de Android si de diversele obiecte de care are nevoie pentru obiectele sale conectate. Dupa cum dezvaluie si The Information, firma are in plan dezvoltarea propriului sau sistem de exploatare pentru a-si echipa urmatoarele produse, mai ales viitorii sai ochelari bazati pe realitatea augmentata.

Initiativa sa pare deci sa aiba drept scop reducerea dependentei sale de Android si «de facto» si de Google.

Andrew Bosworth, responsabil cu aparatele la Facebook, a declarat de altfel ca se doreste sa se asigure ca urmatoarea generatie de produse sau de serviciii va avea loc pentru ei pe piata. Nu se gandesc deci ca se pot increde in piata sau in concurenti pentru a face ei acest lucru in locul lor. Deci se vor ocupa ei insisi de acest aspect.

Vezi si:  Merita achizitionata noua GoPro Fusion? Cu ce iese in evidenta?

Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre acest OS, supervizat de catre Mark Lucovsky, care a lucrat si la Microsoft si care a participat la crearea Windows NT.

Cu alte cuvinte, Facebook vrea sa se emancipeze fata de Google in ceea ce priveste terenul OS. Facebook si anagajatii sai, sunt destul de rezervati insa in ceea ce priveste aparatele care vor putea beneficia de acest sistem nou de operare, creat de ei de la zero.

Vor insa sa pregateasca terenul pentru noile produse deci. In paralel cu acest sistem OS, Facebook mai vrea sa dezvolte si un sistem asemanator cu Siri sau Alexa. In acest sens, grupul a negociat deja cu Microsoft o licenta pentru a folsoi Bing pentru a-si incerca asistentul.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *