Cele mai frecvente erori pe care le faci atunci cand prepari cafea

Cele mai frecvente erori pe care le faci atunci cand prepari cafea

Ah… cafeaua… este ritualul matinal preferat de foarte multe persoane. Dar oare cafeaua pe care ti-o prepari in fiecare dimineata este la inaltimea unei cafele preparat de un barista? Vrei sa stii care sunt cele mai ascunse secrete pentru a obtine cea mai savuroasa cafea la tine acasa? Sau care sunt greselile pe care nu mai trebuie sa le faci ? Vei afla citind acest articol.

Apa pe care o folosesti nu este destul de calda. Numeroase cafetiere din comert nu ating niciodata temperatura ideala- de 90 -95 de grade pentru a obtine o cafea perfecta. La aceasta temperatura, apa ia doar ce e mai bun din boabele de cafea.

Cafeaua pe care o folosesti este macinata de prea multa vreme. De indata ce boabele de cafea sunt macinate, acestea incep sa elibereze cele mai subtile arome. Cu cat astepti mai mult pentru a le infuza, cu atat savoarea va fi diminuata. Cel mai bine ar fi deci sa macini boabele la tine acasa.

Iti pui cafeaua intr-o ceasca rece. Gandeste logic. Daca versi lichid cald intr-un recipient rece, acesta nu va ramane cald pentru multa vreme, nu-i asa? Daca vei preincalzi ceasca, vei elibera placerea de a savura cea mai buna ceasca de cafea. Este de ajuns daca adaugi in ceasca de cafea un strop de apa pe punctul de a fierbe. Inainte de a pune cafeaua, va trebui sa o golesti.

Cafeaua pe care o folosesti este prea veche. In mod ideal, cafeaua pe care o folosesti, ar trebui sa fie prajita maximum acum trei saptamani. Cel mai bine ar fi deci sa stii data de prajire a cafelei pe care o cumperi. Masori cu ochiul apa pe care o folosesti. Trebuie sa masori cantitatea de cafea pe care o folosesti foarte bine. In acest fel, vei putea controla forta cafelei tale. De exemplu, pentru un filtru de cafea Barista cu piston, va trebui sa folosesti 8 lingurite de cafea. Vei obtine astfel cea mai aromata cafea.

Vezi si:  Care este cea mai puternica motocoasa, motocositoare?

Nu alegi asa cum trebuie laptele sau zaharul. Zaharul brut, numit si zahar turbinado, este mai bun decat cel alb clasic. In ceea ce priveste laptele, cel mai bun este cel integral sau semi-degresat.

Nu folosesti raportul potrivit de cafea- apa. Daca ai impresia ca ai preparat o cafea prea slaba, poate ca ai folosit prea multa apa si prea putina cafea. Deci trebuie sa fii atent la acest raport.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *