Petreci in medie 27 de ani din viata online, conform NordVPN

Petreci in medie 27 de ani din viata online, conform NordVPN

NordVPN a realizat un studiu pentru a cuantifica timpul petrecut pe Internet in diferitele tari europene. Europenii petrec in medie 27 de ani, 7 luni si 9 zile, adica un sfert din viata online. Majoritatea din acest timp este consacrat muncii si platformelor de streaming.

Cu cat timpul trece, cu atat petrecem mai mult timp online. Un lucru valabil in special in Europa unde traficul a crescut cu pana la 50% din cauza masurilor de izolare luate anul trecut de autoritati. Insa cat timp petrecem cu adevarat online? NordVPN a incercat sa ofere un raspuns la aceasta intrebare. Conform companiei, petrecem numai putin de 27 de ani, 7 luni si 9 zile online. Enorm. Un sfert din viata. Echivalentul a 56 de ore pe saptamana, adica mai mult de doua zile si 122 de zile pe an.

Primul loc in acest top deloc imbucurator este ocupat de Spania. Acestia petrec in medie 28 de ani, 9 luni zi zece zile online. Germanii petrec 24 de ani, 8 luni si 14 zile. Chiar daca retelele scociale absorb o mare parte din timpul nostru, 6 ore si 30 de minute pe saptamana, munca este cea care ne consuma cel mai mult atentia, 20 de ore si 55 de minute pe saptamana.

Streamingul video ocupa in egala masura un loc major in cadrul utilizarii Internetului. Astfel, petrecem aproximativ 6 ore si 18 minute pe saptamana pe Netflix, Prime Video sau Disney+. Netflix reprezinta aproximativ 20% din traficul din Europa. Cat despre YouTube sau Twich, acestea ne ocupa 4 ore si 40 de minute pe saptamana. Streamingul muzical nu este nici el neglijat deoarece petrecem aproximativ 3 ore si 30 de minute pe saptamana ascultand muzica noastra preferata pe Spotify sau Deezer.

Vezi si:  Descoperă cum să ai un design de revistă în casa ta, fără a cheltui o avere!

Google se afla destul de departe de compatriotii sai, cu 2 ore si 48 de minute petrecute in fiecare saptamana. Drept urmare, se pare ca nu mai petrecem atata timp cautand lucruri cum o faceam mai demult. Nici jocurile online se pare ca nu mai sunt atat de cautate, deoarece, conform studiului, petrecem doar 2 ore si 36 de minute jucand online un joc video. Tot acest timp petrecut online reprezinta tot atatea ocazii de a ne impartasi datele personale. 67% din noi divulgam in mod regulat data nasterii si 63% numele si prenumele. 58,3% din noi ne dezvaluim adresa, 38% relatia amoroasa si 32,8% coordonatele bancare.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *