Ce este Google Adsense?

Ce este Google Adsense?

Google Adsense este un serviciu de monetizare al website-urilor oferit de catre cei de la Google. Practic, cei care insereaza script-ul Adsense pe site-urile lor, pot castiga bani de pe urma reclamelor, de regula in urma click-urilor (naturale) pe reclamele afisate.
In ceea ce priveste reclamele afisate, trebuie sa stiti ca ele sunt cele ale clientilor Adwords (un serviciu cu plata oferit de Google pentru toti cei care vor sa-si promoveze afacerile sau website-urile personale). Google plateste publisher-ilor (adica administratorilor site-urilor) 68% din valoarea stabilita de clienti per fiecare click. Astfel, castigurile posibile pot ajunge la ordinul miilor de dolari (sau de Euro, pentru cei din zona europeana) sau chiar a sutelor de mii de dolari, asa cum se intampla in cazul companiilor cu multe site-uri in portofoliu.

Atentie: fiind vorba de un serviciu oferit de Google, nu se poate spune ca scopul retelei este acela de a fraieri utilizatorii. Sunt mii de oameni care traiesc de pe urma acestei retele de monetizare si care pot confirma acest lucru. Multi dintre cei care se aleg cu conturile de Google Adsense banate sunt cei care nu respecta regulamentul oficial si care cauta sa atraga, pacalindu-si vizitatorii, un numar cat mai mare de click-uri. Ori nu e corect si nici moral ca acest lucru sa aiba loc si tocmai acesta este motivul pentru care unii oameni se aleg cu conturile banate.
Cum sa-ti faci cont la Adsense?

In primul rand, pentru a va putea face cont la Adsense, trebuie sa aveti un site de calitate pe o nisa conforma cu cea din regulamentul acestei retele. Dupa ce site-ul a fost definitivat, accesati acest link, iar de acolo, veti fi instruiti ce anume sa faceti pentru a va trimite contul/site-ul spre aprobare.
Procedura de aprobare dureaza minim 2 saptamani si se face in 2 pasi, insa principial vorbind, toate site-urile de calitate, cu continut original si conform cu cele din TOS-ul lor, ar trebui sa fie aprobate.
Cum sa ramai cu contul nesuspendat

Vezi si:  Donald Trump achitat: ce viitor are fostul presedinte american si republicanii?

In principiu, pentru a nu avea site-ul suspendat sau contul banat, trebuie sa respectati regulile impuse din link-ul de mai sus. In mare, asta inseamna sa:
1) Nu va apasati singuri pe reclame si nici nu rugati prieteni sa faca asta pentru voi. Google isi va da seama la un moment dat si in consecinta, va bana contul;
2) Nu va faceti mai multe conturi, intrucat doar unul singur este permis;
3) Nu participati in programe de click exchange;
4) Este recomandat sa-i intrebati mereu pe cei de la Adsense inainte de a face o schimbare a locurilor in care sunt amplasate reclamele;
5) Nu amplasati reclamele intr-un mod care sa-i faca pe vizitatorii site-urilor sa creada ca ele sunt parte din articol si nici nu le lipiti de poze astfel incat utilizatorii sa creada ca vor vedea poza mai mare daca apasa pe respectivele bannere.

Personal, lucrez de mai bine de 3 ani cu Google Adsense, iar pana acum nu am avut niciun fel de probleme cu ei. Am primit mereu platile la timp, insa nici eu nu am iesit din litera regulamentului lor.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *