Care sunt cele cinci limbaje ale iubirii?

Exista o multime de modalitati diferite in care iti poti exprima iubirea. Care este limbajul tau afectiv? Exista cate unul pentru fiecare persoana? Este universal? Vei descoperi citind acest articol.

Specialistii sunt de parere ca in ciuda faptului ca unele cupluri vorbesc nu se inteleg si par sa vorbeasca limbaje diferite. Pentru ca limbajul iubirii lor este unul diferit. De asemenea, unele persoane dau in general iubire in felul in care acestea prefera sa primeasca. Pentru acest lucru s-au identificat diferite tipuri sau limbaje ale iubirii cu ajutorul carora partenerii pot ajunge sa se inteleaga unii pe altii.

Cuvintele. Unul din principalele limbaje ale iubirii. Cuvintele pe care le adresam persoanei de langa noi pentru a ne exprima afectiunea sau pentru a-i spune cat de importanta este pentru noi vin cel mai adesea in mod spontan si nu prea ne gandim uneori la ele. Dar, pentru ca aceste cuvinte sa fie credibile trebuie sa fie sustinute de actiuni sau de fapte. In caz contrar, isi pierd din sens.

Timp de calitate. Intr-o societate in care totul se desfasoara cu viteza luminii, sa oferim timp de calitate este cel mai pretios lucru. Trebuie sa incercam sa nu mai fim prezenti pe jumatate in relatiile noastre si timpul nu ar trebui sa se masoare in cantitate, ci in calitate.

Cadourile. Este un alt limbaj al iubirii. In acest caz, nu numai ca ne gandim la cadou in sine, ci la efortul facut pentru a-l cumpara si a reusi sa il gasim.

Actiunile pe care le facem pentrui a-i ajuta pe cei din jur. De exemplu, sa mergi sa ii faci de mancare mamei, daca stii ca se intoarce tarziu de la lucru. Sau sa speli vasele in locul persoanei iubite.

Contactul fizic. Un sarut, o imbratisare, o mangaiere… exista o multime de gesturi prin care ne putem exprima afectiunea. Unele persoane sunt mai tactile si prefera sa fie mai apropiate de cele din jur. Dar sunt alte persoane care se simt iavadate in schimb, sufocate daca stam prea mult in jurul lor.

Pe langa faptul ca unele persoane au limbajul lor preferential al iubirii, pentru a exprima si a primi iubirea, este important sa gasim echilibrul, calea de mijloc si sa fim atenti la limbajul pe care il prefera persoanele din jurul nostru. In acest fel, drumul pentru a ne exprima afectiunea va fi mult mai accesibil, asta e sigur.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *