Care este diferenta dintre loialitate si fidelitate?

Care este diferenta dintre loialitate si fidelitate?

Loialitatea si fidelitatea sunt concepte similare insa diferite. In cele ce urmeaza invata sa le diferentiezi.

Ce apreciem la ceilalti? Loialitatea sau fidelitatea? Este important sa cunoastem diferenta dintre loialitate si fidelitate pentru a construi relatii sanatoase si mai durabile.

In realitate, acesti termeni nu sunt sinonime. Continua lectura pentru a sti care este diferenta dintre acesti doi termeni.

Loialitatea

Loialitatea reprezinta sutinerea pe care o persoana i-o ofera alteia in stiuatii dificile, meninand acorduri care au fost incheiate intre persoane.

O persoana loiala nu va vorbi niciodata pe la spate o alta persoana si nu o inseala. Cainii sunt considerati cele mai loiale animale de companie. In sanul speciei umane este mai dfiicil sa fii loial.

Fidelitatea

Fidelitatea difera de loialitate prin faptul ca este vorba despre un angajament moral. Este o optiune deoarece este vorba sa accepti un angajament.

Care este diferenta dintre loialitate si fidelitate?

Fidelitatea implica promisiuni. Loialitatea implica acorduri

Fidelitatea implica promisiuni care pot fi sau nu tinute. Persoanele isi pot schimba usor parerea. Drept urmare, acest concept nu este atat de solid ca loialitatea care se bazeaza pe acorduri cu sine insusi si cu altii. Spre deosebire de acorduri, promisiunile sunt purtate de vant.

Loialitatea este un asentiment, fidelitatea este o supunere

Nimeni nu este obligat sa fie loial. O persoana loiala este capabila sa ierte acte dureroase sau sa fie alaturi de cineva la nevoie, chiar daca respectiva persoana i-a gresit. Fidelitate inseamna sa te supui unei promisiuni.

Fidelitatea este bazata pe incredere, loialitatea pe respect

In timp ce fidelitatea este bazata pe incredere, loialitatea este axata pe sustinere, pe respect si comunicare. Loialitatea este baza oricarei relatii.

Vezi si:  Esti intr-o relatie cu un manipulator?

Doua concepte diferite

Tu cum esti? Esti mai degraba fidel sau mai degraba loial? Sa determini acest lucru iti va permite sa iti vezi relatia dintr-un alt unghi.

Sursa: https://amelioretasante.com/loyaute-et-fidelite-quelles-sont-les-differences/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *