Conform terapeutilor toate cuplurile trec prin aceste obstacole

Conform terapeutilor toate cuplurile trec prin aceste obstacole

Filmele romantice si basmele divulga adesea o anumita imagine despre iubire, extrem de idealizata. In aceste realitati aparente, problemele si dezacordurile nu sunt importante sau inexistente. In viata reala lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. La inceputul unei relatii totul este lapte si miere. Dar, pe parcursul relatiei numeroase sunt obstacolele pe care cei doi parteneri sunt nevoiti sa le depaseasca.

Cu toate acestea, terapeutii avanseaza ideea ca aceste obstacole sunt recurente in majoritatea relatiilor. Si ca nu trebuie sa fugim de ele, trebuie sa le infruntam.

Celalalt partener nu va raspunde intotdeauna obligatiilor sale. Aflandu-ne in relatie cu o persoana avem pretentii de la acel cineva. Fiind sufletul nostru pereche ne asteptam ca acesta sa  raspunda la toate cererile noastre, sa ne faca mereu pe plac. In partenerul de viata cautam un amic, un confident, un sfatuitor, un partener sexual, cineva care sa ne completeze. Adevarul este ca intr-un cuplu lucrurile nu merg mereu conform planului. Celalalt nu va fi mereu apt sa ne raspunda nevoilor.

Unele defecte vor fi tenace. La inceput, in momentul in care observam unele obiceiuri mai proaste la celalalt pastram speranta ca lucrurile se vor schimba pe parcurs. Insa, acest lucru se intampla destul de rar. Nimeni nu este perfect. Fiecare fiinta umana are lotul sau de calitati si defecte. Numeroase cupluri esueaza in succesul caminului lor deoarece sunt incapabili sa treaca peste defectele celuilalt. Or, nu traim intr-o lume ideala, de povesti. Iubirea este in egala masura o toleranta. Cand ne iubim partenerul nu trebuie sa incercam sa il schimbam. Ii acceptam defectele deoarece fara indoiala are si calitati destule.

Vezi si:  De ce vrea fostul meu sa devina prietenul meu?

Problemele cu banii pot aparea. In viata reala nu putem trai doar cu apa, trebuie sa ne si hranim. Problemele cu banii reprezinta una din cauzele curente pentru care cuplurile ajung sa se desparta. Stresul si frustrarile provocate de problemele cu banii (lipsa banilor, datoriile acumulate) vin cel mai adesea cu un dezechilibru in sanul caminului. Cel care nu mai suporta aceasta presiune provocata din cauza banilor va prefera sa se retraga deoarece se va simti folosit, va lua distanta. De aceea, specialistii sugereaza sa adordam problema aceasta inca de la inceputul relatiei pentru a evita probleme mai grave pe viitor.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *