Wuhan: un nou caz de coronavirus detectat

Este vorba despre primul caz inregistrat in orasul chinez din 3 aprilie. China a scos la iveala ieri nivelul de risc epidemiologic intr-un cartier din Wuhan, dupa descoperirea unui nou caz de coronavirus, dupa mai bine de o luna fara nici un caz. Aceasta metropola cu peste 11 milioane de locuitori, plasata la sfarsitul lunii ianuarie timp de doua luni in carantina, a fost devastata pur si simplu de acest virus, care a contaminat in intreaga tara aproximativ 83.000 de persoane si a facut numai putin de 4633 de victime daca este sa ne luam dupa cifrele oficiale.

In timp ce Wuhan nu a inregistrat timp de mai bine de o luna nici un caz de contaminare, din 3 aprilie mai exact, un nou caz a fost detectat de curand in oras, conform unui anunt facut de Comisia nationala de Sanatate.

Nivel crescut de risc epidemiologic in oras. Este vorba despre un barbat in varsta de 89 de ani care locuieste in districtul Dongxihu, situat in nord-vestul orasului Wuhan conform autoritatilor locale. Nivelul de risc epidemiologic din acest cartier a crescut de la “slab” la “mediu”.

Wuhan este considerat drept o zona cu risc scazut incepand cu data de 8 aprilie, atunci cand a fost ridicata carantina. Activitatile au fost reluate progresiv. Elevii de liceu din clasele terminale au avut posibilitatea de a se reintoarce miercuri la scoala – toti cu masti pe fata si respectand masurile stricte sanitare – dupa patru luni de vacanta fortata din cauza virusului.

Alte cazuri detectate in partea de nord-est a Chinei. In afara de cazul din Wuhan, China s-a confruntat duminica cu 13 noi cazuri de coronavirus pe teritoriul sau. Este pentru prima data dupa data de 1 mai ca tara anunta o crestere din 2 cifre a cazurilor intr-o zi. Numarul mare de noi cazuri provin din partea de nord-est a tarii, in orasul Shulan care, de altfel, a fost deja plasat in carantina. Sambata, China a recunoscut ca pandemia a scos la iveala o serie de « lacune » in sistemul sau de sanatate si de prevenire a bolilor infectioase. Aceste dezvaluiri intervin pe fondul criticilor aduse de presedintele american Donald Trump.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *