Fructele uscate sunt din ce in ce mai recomandate atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa. Persoanele care isi doresc sa aiba grija de sanatatea lor le-au inclus deja cu siguranta in alimentatia lor. Pot sa fie consumate si apreciate in orice moment, fie in stare pura, fie incluse in diferite retete, alaturi de alte ingrediente.
Iar obiceiul de a manca la gustare fructe uscate, reprezinta o excelenta alternativa atunci cand vrei sa te hranesti si sa ai grija de corpul tau in acelasi timp.
Fructele uscate sunt alimente energetice complete care furnizeaza organismului nutrientii de care are nevoie. Printre elementele nutritive pe care le contin se numara vitaminele A, B si E, acizii grasi omega 3, fosforul si calciul, magneziul, cuprul, fierul, dar si proteinele.
Pe de alta parte, fructele uscate contin antioxidanti. Un motiv pentru care se recomanda in cadrul unui regim sanatos si preventiv pentru bolile cardiovasculare, dar si de altele legate de imbatranire.
Care sunt deci fructele uscate pe care ar trebui sa incepi sa le consumi cat mai des?
Migdalele. Sunt un aliat ideal pentru a intari sistemul osos. Au un nivel destul de ridicat de calciu deci sunt un aliat ideal pentru cei care au nevoie de o contributie suplimentara in acest mineral. Migdalele contin un nivel ridicat de fibre. Te ajuta sa eviti probelemele legate de constipatie sau diverticulita, printre altele. Sunt o sursa foarte importanta de proteine si de acizi grasi, adica substante esentiale pentru a proteja sistemul cardiovascular.
Nucile. Contin mai multe protein decat carnea, dar nu contin grasimi nocive. Iar nivelul lor de acizi grasi omega 3 si 6 le fac sa fie cele mai potrivite pentru persoanele care sufera de artrita sau de probleme ale pielii. Nucile sunt considerate si drept cel mai bun aliment pentru a preveni cancerul.
Mugurii de pin. Contin vitamina E si zinc si sunt ideali pentru a avea grija de sanatatea cardiovasculara. Furnizeaza si cea mai buna cantitate de fibre pentru a ajuta functionarea intestinala. In plus, ajuta la intarirea sistemului imunitar in mod natural.
Alunele. Sunt o sursa importanta de vitamine, dar si de flavoinoizi, de potasiu, de calciu sau de magneziu. Pot ameliora circulatia si contribuie in acelasi timp la sanatatea creierului. Contin grasimi sanatoase deci ajuta la controlarea nivelului de colesterol rau.
Fisticul. Are un nivel ridicat de vitamine, mult mai ridicat fata de alte fructe uscate. Furnizeaza foarte multa energie, proteine si uleiuri vegetale de inalta calitate. In plus, contin si un nivel important de minerale.