Tipuri de dragoste de intretinut conform Grecilor Antici

Tipuri de dragoste de intretinut conform Grecilor Antici

Viziunea noastra contemporana cu privire la iubire sau la dragoste se reduce cel mai adesea la romantismul arzator care este considerat cel mai important de catre indragostiti. Si este cel mai pretios lucru de intretinut. Dar Grecii Antici ar zice cu siguranta ca aceasta idee este una extrem de redusa!

Conform acestora, exista mai multe tipuri de a iubi si invatand mai multe de la ele, vei reusi sa evoluezi mai usor si sa te dezvolti mai armonios.

Aceste tipuri de iubire pot de asemenea sa fie combinate intre ele pentru a intari si mai tare legaturile existente.

Erosul sau iubirea pasionala. Numit asa dupa zeul grec al feritilitatii, acest tip de iubire se apropie cel mai mult de conceptul nostru de iubire romantica.

Este o iubire fizica, puternica si intensa. Este ghidata de dorinta, de placerea sexuala si de atractia pasagera. Asta inseamna insa ca in general, nu este atat de profunda. Eros este o flacara care arde viu, dar care se stinge foarte repede daca nu este alimentata de un alt tip de iubire, mai putin superficial.

Ludus sau iubirea jucausa sau neastamparata. Eros este cel mai adesea asociata cu Ludus, in ceea ce se numeste „un crush amoros”. Este vorba despre afectiune insotita de senzatia de fluturi in stomac de la inceputul unei relatii. Rasetele, tachinarile pot sa fie semele unei astfel de iubiri iar anumite studii au ajuns la concluzia ca actionam ca si cum creierul ar fi sub cocaina cand simtim acest tip de iubire.

Pragma sau iubirea devotata. Ai avut noroc cu siguranta daca ai cunoscut pana acum acest tip de iubire. Este vorba despre o intelegere si o armonie profunda intre doua persoane. Este o iubire care dureaza si care se manifesteaza in relatii sanatoase si durabile.

Vezi si:  Pauza- idee buna sau nu pentru a salva un cuplu?

Storge, iubirea familiala. Acest tip de iubire este cel al parentalitatii. Exista o legatura naturala, o astfel de legatura intre parinti si familie. Este un tip de iubire neconditionata si este una din cele mai puternice legaturi.

Philia sau iubirea amicala. Este vorba despre un tip de iubire impartasita intre doua persoane care sunt egale. Aceasta relatie de iubire este caracterizata de comunicare, devotament, de sacrificiu si de emotii pozitive sau chiar negative.

Agape sau iubirea compasionala. Este o iubire dezinteresata si neconditionata unde empatia este cea mai importanta si de care trebuie sa dea dovada intreaga umanitate. Este un tip de iubire care este dat intregii lumi fara judecata sau anumite asteptari.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *