The Killer: Fincher ne scufunda in mintea unui criminal

The Killer: Fincher ne scufunda in mintea unui criminal

Este probabil cel mai asteptat film al lunii pe Netflix, iar cu “The Killer”, David Fincher nu dezamageste.

Sinopsis: Dupa un dezastru evitat la limita, un ucigas lupta impotriva angajatorilor sai si a lui insusi, intr-o misiune punitiva in jurul lumii care se presupune ca nu are nimic personal.

Un scurt sinopsis care ne-ar fi putut face sa credem ca acest nou thriller al lui David Fincher ne va duce intr-o cursa frenetica in cele patru colturi ale globului, in stilul lui Jason Bourne. Si, in cele din urma, nu a fost deloc asa, nici pe departe. Iar tonul este dat inca din debutul filmului. Un lung monolog de un sfert de ora in care criminalul (Michael Fassbender) vorbeste despre psihologia sa, chiar si despre filozofia sa de viata, in timp ce-si asteapta urmatoarea tinta. Este un monolog intim care il defineste ca pe o masina de ucis de temut, fara scrupule in fata a nimic, rezumandu-se laconic la “in viata, e mai bine sa ucizi decat sa fii ucis”.

Dar totul se schimba atunci cand acest ucigas pana atunci infailibil isi rateaza tinta. Mecanismul de precizie se blocheaza, iar totul o ia razna. In urmarirea sponsorilor sai, monologul interior continua in cele patru colturi ale lumii, intr-un mod foarte impersonal, la fel ca zborurile si noptile de hotel care se succed sub identitati false.

Adaptat dupa benzile desenate omonime ale lui Matz si Luc Jacamon, “The Killer” se bazeaza pe regia meticuloasa a lui Fincher si pe un Michael Fassbender absolut impecabil. Impartit in sase capitole, filmul captiveaza prin imersiunea in psihicul ucigasului si prin intalnirile fata in fata cu oamenii din spatele contractului. Printre acestea se numara uriasa incaierare cu “Batausul” din Florida si excelentul si mult mai calmul unu la unu cu “Expertul” (Tilda Swinton).

Vezi si:  10 Days of a Good Man: un thriller turcesc sobru dar captivant

Pornind de la un punct de plecare nu tocmai revolutionar (un ucigas vanat de angajatorii sai), Fincher ne ofera un thriller pe cat de deconcertant (mai ales la inceput), pe atat de captivant. Un film care se adauga la filmografia aproape impecabila a regizorului.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *