The Boring Company si-a prezentat tunelul subteran menit sa decongestioneze traficul din Los Angeles cu o lungime de 2,3 kilometri precum si sistemul de ghidare care permite oricarei masini autonome sa circule.
The Boring Company si Elon Musk au inaugurat intr-un final primul tunel de proba pentru un nou concept de transport rapid menit sa decongestioneze traficul din Los Angeles dar si din alte orase mai mari. Tunelul masoara 2,3 kilometri lungime si are un diametru de 4,3 metri.
Initial, acest concept avea scopul de a face sa circule masinile pe platouri electrice evoluand la 250km/h. Era vorba si ca navetele electrice sa circule, putand transporta in jur de 8-16 persoane. Aceste doua idei au fost rapid abandonate in profitul celei de-a treia, mult mai simpla din punct de vedere tehnic. Este vorba despre un tronson de tunel urban, sapat si construit de Elon Musk sub orasul Los Angeles, un fel de teava cu un diametru de 4,3 metri si o lungime de 2,3 kilometri. Petntru a putea circula prin acest tunel, masinilor li se monteaza un dispozitiv special de ghidaj, cu roti laterale, asemeni unui roller-coaster. Pretul acestuia este estimat undeva la 200-300 de dolari.
Tunelul a costat in jur de 10 milioane de dolari. Ideea principala este aceea ca orice persoana care poseda o masina (electrica si sa posede functia de condus autonom) sa poata folosi acest tip de tunel. Se mai are in vedere crearea unor navete autonome la baza Model X, pentru transportul in comun. In timpul prezentarii, Elon Musk a precizat faptul ca proiectarea si construirea acestui tunel l-a costat in jur de 10 milioane de dolari care, dupa parerea lui, constituie o fractie din costurile unui tunel clasic. The Boring Company a reusit astfel sa reduca taxele fabricand caramizi de constructie vandute la 0,10 dolari bucata. Un nou tunel este in curs de construire, mai rapid decat acesta si cu functii automatizate.
Publicul a avut ocazia sa descopere acest tunel incepand cu data de 11 decembrie. In cadrul unui test special organizat pentru jurnalisti, mai multe masinile au rulat cu o viteza maxima de 65 km/h. Insa, conform proiectului, daca tunelul ar fi terminat, viteza de deplasare ar putea ajunge fara probleme la 250 km/h, iar intr-o ora ar putea circula pana la 4.000 de autovehicule.