Tabla scolara, accesoriul cu un impact serios asupra educatiei

Tabla scolara, accesoriul cu un impact serios asupra educatiei

tabla de scrisAtunci cand un copil incepe scoala intr-o sala de curs noua, cu profesori noi, este cat se poate de firesc ca parintii sa acorde atentie sporita calitatii didactice a profesorilor, neglijand elementele de mobilier scolar.

Din pacate, neglijarea mobilierului poate duce la consecinte destul de neplacute. Un pupitru scolar de buna calitate poate sa contribuie la dezvoltarea sanatoasa a celui mic si sa ii ofere confort de-a lungul anilor de studiu. Unul de proasta calitate insa, poate sa aiba un impact negativ asupra coloanei vertebrale si sa scada din eficienta invatamantului.

Nu doar banca scolara conteaza, insa. Conform celor de la www.furnissa.ro, care se ocupa de zeci de ani de realizarea pieselor de mobilier si a accesoriilor scolare, tabla de scris poate sa aiba si ea un impact puternic asupra educatiei copiilor.

Aceasta trebuie sa fie vizibila din orice punct al clasei, sa poata fi stearsa cu usurinta si sa fie cat mai clara. Tablele clasice prezentau o multime de probleme si se uzau destul de repede, insa in ultimii ani au aparut diverse table performante, care imbunatatesc activitatea didactica.

Cum se alege tabla de scris perfecta?

Exista multe criterii de selectie. In primul rand, cei care achizitioneaza o tabla de scris trebuie sa se gandeasca la modul in care se va utiliza. Exista table magnetice pe care se pot folosi magneti pentru exemplificare, exista table care se transforma cu usurinta intr-un panou pentru videoproiector si exista chiar si table inteligente, care salveaza tot ceea ce se scrie pe ele, in asa fel incat copiii sa aiba mereu acces la informatii.

Vezi si:  Cei mai buni caini de prada pe care ii poti avea

In principiu, criteriul principal de alegere este tipul tablei. Pe piata exista mai multe tipuri de astfel de accesorii scolare, dupa cum urmeaza:

  1. Tablele magnetice albe. Sunt usor de folosit, necesita markere speciale care pot fi sterse cu bureti speciali si sunt foarte rezistente. Acestea pot fi o baza excelenta pentru videoproiectoare.
  2. Tablele magnetice verzi. Pentru cei care doresc sa foloseasca in continuare creta, acestea sunt foarte atractive. Desi sunt scrise cu creta, pot fi un cadru perfect pentru exemplificare cu magneti;
  3. Table rotative. Sunt foarte atractive prin faptul ca pot fi mutate cu usurinta dintr-o parte in alta a clasei. Pot avea mai multe culori si de regula sunt realizate dintr-un material ceramic;
  4. Table culisante. Sunt foarte atractive prin faptul ca ocupa putin spatiu. Acestea pot fi folosite atat cu creta, cat si cu markere si sunt din ce inc e mai populare in salile de curs.

O tabla perfecta este rezistenta la zgarieturi, permite utilizarea mai multor tipuri de instrumente de scris si se muta cu usurinta dintr-o parte in alta. De asemenea, are o inaltime potrivita pentru cei mici, in asa fel incat acestia sa scrie cu usurinta pe ea.

NU in ultimul rand, o tabla perfecta are un sistem de prindere cat se poate de stabil, in asa fel incat sa nu existe riscul unor accidente.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *