Despre rolul și întreținerea corectă a cuticulelor!

Female hand applying nourishing oil on cuticlesMedicii susțin faptul că importanța cuticulelor pentru sănătatea degetelor și pentru estetica manichiurii este foarte mare. Sub aceste straturi de celule moarte se formează matricea unghiei, în realitate! Tocmai acest strat extern protejează în mod constant unghiile de acțiunea diferitelor tipuri de bacterii de diferite tipuri.

Astăzi, există suficiente metode moderne de a curăța unghiile de cuticule, fără a le îndepărta complet cu ajutorul forfecuței, așa cum se proceda în trecut în cabinetele de manichiură și pedichiură.

Unghiile noastre sunt alcătuite din cheratină. Aceasta este o proteină importantă care are rolul de a proteja pielea sensibilă a vârfului degetelor. Țesutul de cheratină de la baza unghiilor este învelit în mod eficient de către cuticule. Protecția lor este foarte importantă, mai ales pentru perioada cât țesutul este moale și sensibil. Pe măsură ce se extinde spre vârful unghiei, acesta se va întări și nu va mai avea nevoie de protecție.

Cum se îndepărtează în mod corect cuticulele ?

În trecut, îndepărtarea cuticulelor se realiza prin tăierea cu forfecuța. Specialiștii susțin astăzi că această metodă este însă greșită și mult prea invazivă. Pot fi folosite soluțiile speciale pentru curățarea cuticulelor și bețișoare speciale din lemn cu ajutorul cărora cuticulele pot fi împinse sau curățate, fără a le tăia. În felul acesta, ele vor continua să protejeze în mod eficient porțiunea moale a unghiei. Infecțiile degetelor și ale unghiilor vor întârzia să mai apară.

Producătorii din domeniul înfrumusețării unghiilor au realizat și uleiuri speciale pentru îngrijirea cuticulelor. Se aplică după finalizarea manichiurii și are rolul principal de  a le hidrata foarte bine și de a le și hrăni în mod eficient, în același timp.

Este recomandat să îl folosiți de 2-3 ori pe săptămână. Cu ajutorul lui veți preveni ruperea lor și apariția unor infecții care pot fi supărătoare.

Unele preparate conțin vitamine foarte bune pentru îngrijirea unghiilor și a mâinilor. Este vorba despre Aloe Vera, vitamina E sau vitamina A. Vitamina E, spre exemplu, este un foarte bun antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce pot afecta pielea. Dacă veți folosi în mod constant uleiuri speciale pentru cuticule, unghiile vor fi mai întărite, nu se vor exfolia ca până acum și se vor rupe mult mai greu.

FSM România

FSM Romania este numele unui important distribuitor de produse pentru manichiură din România. Gama de produse pentru îngrijirea unghiilor este foarte interesantă și variată, începând cu multe tipuri de oje semipermanente, ulei cuticule, geluri color, kit-uri construcție, produse Everin, aparate speciale pentru saloanele de manichiură, ustensile și accesorii pentru manichiură și pedichiură, polygel, decor unghii, etc.

În acest moment achiziția produselor de aici poate fi avantajoasă deoarece multe dintre ele au prețurile reduse. De asemenea, persoanele care realizează o comandă mai mare de 250 de lei, beneficiază acum de servicii de transport gratuite.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *