Suferi de canicula? Telefonul tau smartphone la fel!

Suferi de canicula? Telefonul tau smartphone la fel!

Canicula nu este dura doar cu oamenii sau cu animalele. Daca iti vei lasa pretiosul telefon smartphone la soare, la peste 30 de grade, acesta se va distruge cu siguranta.

Da, din pacate, canicula este aici si afecteaza pe toata lumea. Temperaturile care trec deja de 34-35 de grade, afecteaza muncitorii, prezinta riscuri pentru persoanele in varsta si animalele sufera si ele din cauza caldurii.

Dar asta nu este totul. Chiar daca nu au inima si nu au cum sa transpire, telefoanele smartphone sunt afectate si ele de aceste temperaturi caniculare.

Telefoanele smartphone adora caldura, nu si canicula. Pentru a functiona asa cum trebuie, un telefon se bazeaza pe o multime de compusi- baterie, card de memorie, micro-procesor, circuite electronice de tot felul… toate aceste componente electronice ultimul racnet emit caldura. Ne putem da seama de asta mai ales cand folosim o aplicatie sau un program care necesita mai multa baterie sau energie precum Netflix. Telefonul nostru smarthpone este mai cald decat de obicei.

Telefoanele smartphone moderne sunt concepute in mod logic pentru a rezista la temperaturile foarte ridicate. Pana la 90 de grade in interior. Acest lucru, datorita unei ventilatii miniaturale care nu se vede altundeva. Dar acest sistem are si el limitele sale si nu poate gestiona decat o anumita cantitate de caldura.  Ori, telefoanele sunt concepute in mare parte din metal, un material care pastreaza caldura. Deci daca iti vei lasa telefonul in plina canicula la soare, caldura interna va creste, va creste si va creste pana se va supraincalzi.

Ai grija deci sa iti tii telefonul la umbra.

Vezi si:  Toshiba Satellite C660D-1GV – pret mic, mic de tot!

Din fericire, telefoanele smartphone sunt astfel concepute pentru a te atentiona atunci cand se suprincalzesc. Un mesaj se afiseza atunci cand telefonul se supraincalzeste si ca are nevoie sa se raceasca inainte de fi folosit. Inainte de asta, mai trebuie sa tii cont de anumite semne mai ales incetinirea sa sau anumite buguri la afisaj.

Nu lasa deci telefonul smartphone la soare ci tine-l in buzunar sau in geanta. In plina canicula afara, nu folosi prea tare aplicatiile care consuma cel mai mult energie. Netflix consuma foarte mult, dar si jocurile video sau aplicatiile pentru fotografii. In masina, daca te folosesti de GPS, nu lasa telefonul pe bord, cel mai bine ar fi sa il agati langa sistemul de ventilatie. Si daca il uiti la soare inlatura repede husa de protectie pentru a-l lasa sa respire putin.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *