Apple vrea sa lanseze un scaun auto inteligent

Apple vrea sa lanseze un scaun auto inteligent

Apple tocmai a primit un brevet pentru crearea unui scaun auto inteligent. Un scaun auto capabil sa alerteze conducatorul in cazul unei situatii potential periculoase prin intermediul unor efecte haptice. Acest scaun va fi capabil chiar sa isi modifice forma pentru a proteja persoana daca detecteaza un risc de accident.

Dupa iPhone-uri, televizoare Smart sau boxe portabile, Apple isi indreapta acum atentia spre masini. Astfel, Ming-Chi Kuo, un analist reputat, afirma cu certitudine faptul ca Apple Car este prevazuta pentru anul 2023. Asteptand aceasta lansare, Apple se concentreaza asupra brevetului obtinut pentru a lansa un scaun auto inteligent. Acest brevet, obtinut inca din anul 2016 descrie un scaun inteligent, capabil sa se adapteze morfologiei pasagerului dar si in functie de preferintele acestuia in ceea ce priveste confortul si siguranta. In caz de pericol, scaunul auto inteligent de la Apple ar putea efectiv sa controleze tensiunea centurii de siguranta si sa adapteze inclinarea scaunelor pentru o protectie sporita de exemplu.

Pentru a atrage atentia conducatorului auto, scaunul auto inteligent va fi in egala masura capabil sa vibreze sau sa isi modifice inclinarea, atunci cand, de exemplu, masina iese de pe drum din diferite motive, somnolenta de exemplu. Inginerii de la Apple au preferat acest tip de alarmare a conducatorului auto, in detrimentul alarmei sonore sau vizuale, care, pot agrava situatia.

De altfel, in functie de modul de a conduce a fiecarei persoane in parte, in special in ceea ce priveste masinile sport, extrem de populare in momentul de fata, scaunele isi pot modifica reglajele pentru a pozitiona pasagerul intr-un mod mai sigur care sa ii asigure protectia. Ideea principala a celor de la Apple este ca acest scaun auto sa anticipeze o situatie periculoasa, reactionand inaintea impactului, spre deosebire de actualele airbag-uri existente pe piata care nu se declanseaza decat dupa coliziune.

Vezi si:  5 tipuri de camere de supraveghere si motive pentru care ai nevoie sa le folosesti

Acesta nu este singurul brevet obtinut de Apple. In luna iulie a acestui an Apple a depus un brevet care descrie un sistem de conducere autonom, adaptandu-se la stilurile de conducere obisnuite ale conducatorilor dar si nevoilor lor. Zvonurile spun ca Apple intentioneaza sa lanseze o camioneta sub sigla bine cunoscuta. De ceva vreme circula un proiect botezat Project Titan. Inca din iunie 2017 Tim Cook a declarat ca Apple si-ar dori sa se concenterze asupra unor sisteme de condus autonome. Un indiciu care nu l-a lasat indiferent nici pe Elon Musk, patronul cunoscutei marci de masini electrice.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *