Sfaturi pentru instalarea aparatului de aer conditionat

montaj aer conditionatDupa ce ai cumparat aparatul de aer conditionat, singurul lucru pe care il mai vrei e sa-l vezi instalat in camera in care ai nevoie ca sa te poti bucura de confort in zilele de vara, sau de ce nu, de caldura iarna. Nu este insa un pas simplu. Chiar daca apelezi la o echipa de specialisti este bine sa fii informat cu privire la cateva principii de baza atunci cand vrei sa instalezi AC-ul.

Cum alegi locul pentru instalarea unitatii interioare ?

Pentru o buna functionare a aparatului de aer conditionat samsung este recomandat ca amplasarea unitatii interne sa se realizeze unde nu este in bataia soarelui. Sursele de caldura si de aburi de asemenea, sa nu fie in apropierea sau sub unitatea interna. Alte aparate electrocasnice care pot interfera cu semnalul aparatului de aer conditionat, ar fi de preferat sa se afle la o distanta de aerul conditionat.

Spre exemplu: lampi flourescente, televizor, radio, masina de spalat. Camerele in care se monteaza cel mai frecvent aparate de aer conditionat sunt dormitorul si sufrageria. Unitatea interna trebuie montata in pozitie dreapta. Masuratori in acest sens sunt vitale pentru buna functionare a aparatului.

Distanta fata de tavan ar trebui sa fie cuprinsa intre 5-10 cm. Ideea pentru aceasta specificatie este ca daca aparatul este pozitionat la nivel mediu aerul ventilat si racit poate provoca discomfort.

A doua componenta a sistemului de climatizare care trebuie montata este furtunul care leaga cele doua unitati, cea interna de cea externa. Gaura pentru acest furtun prin care va trece agentul frigorific trebuie sa fie de 50 pana la 65 de cm.

De retinut este ca la partea aceasta, izolarea furtunului/traseului frigorific este cea mai importanta pentru ca acesta trebuie sa se mentina rece si sa conduca aerul rece pana la unitatea interna. Din motive estetice furtunul se pozitioneaza in afara camerei si este expus tuturor conditiilor de vreme mai ales razelor puternice ale soarelui.

Unitatea externa va fi montata pe acelasi perete cu unitatea interna, fara a acoperi ferestrele si pe cat posibil ca fi pozitionata perfect orizontal.

Cum stii daca aparatul a fost bine montat ?

Ultimul pas in tot procesul de montare il reprezinta verificarile finale. Ca utilizator este bine sa fiti atent la indicatiile spercialistilor care monteaza aparatul si pe viitor sa puteti identifica sigur si din timp daca ceva este in neregula cu functionarea aparatului. Vor fi verificate:

  • posibile defecte de montare dupa vibratii si zgomote atunci cand unitatea este pornita
  • sa nu existe scurgeri de agent frigorific
  • sa nu existe scurgeri de apa si deci se verifica daca este montat furtunul bine
  • sa nu fie obstructionate aspirarea si evacuarea de aer din ambele unitati
  • conexiunea dintre unitatea interna si telecomanda, astfel se verifica puterea semnalului

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *