Samsung isi imagineaza lumea in 2069

Samsung isi imagineaza lumea in 2069

Gigantul Samsung a cerut unui numar de sase oameni de stiinta si futurologi sa isi imagineze stilul nostru de viata peste 50 de ani. Locuinte care se curata singure, nanoroboti care ne supravegheaza arterele, zgarie-nori inversati, hamburgeri cu insecte sau scufundari virtuale pe Venus…iata ce ne asteapta peste 60 de ani.

Urmatorii 50 de ani vor aduce numeroase schimbari tehnologice si inovatii nemaivazute in istorie conform parerii lui Jacqueline de Rojas, presedinta techUK, o asociatie britanica de intreprinderi digitale. Aceasta experta este una din cele cinci autoare dintr-un raport dezvaluit de Samsung care le-a cerut sa isi imagineze cu ce ar putea semana lumea peste 50 de ani. Un exercitiu destul de periculos, trebuie doar sa ne amintim ca oamenii de stiinta ne-au avertizat ca vor exista masini de calatorit in timp in viitorul apropiat. Transport, sanatate, arhitectura, alimentatie, iata la ce trebuie sa te astepti.

Calatorii. Conducerea unei masini de unul singur va deveni ilegala. Masinile autonome vor circula in convoi si vor asigura un traseu sigur, fara ambuteiaje. Autostrazi submarine – nacele individuale vor circula intr-un tub pe fundurile marine ceea ce va permite legarea Regatului Unit de Europa si Scandinavia in mai putin de o ora. Taxiurile si autobuzele vor fi aeriene.

Locuinta. Fara domiciliu fix – familii despartite, munca la distanta. Nimic nu ne va mai lega de un loc specific. Gata cu tarile si cu frontierele. Vom naviga dintr-un oras in altul si vom imparti apartamente cu alte persoane. Bonus, locuintele se vor curata singure si vor fi echipate cu roboti care vor spala vasele si vor face patul. Zgarie – norii inversati – datorita suprapopularii, orasele vor avea nevoie sa se extinda undeva. Locuinte cilindrice si antisismice vor fi legate de transporturile subterane.

Vezi si:  “Inchisorile inteligente” sunt testate in China

Sanatate. Un insotitor virtual care are grija de sanatatea ta. Un mic robot inteligent care iti va oferi sfaturile necesare si iti va supraveghea starea de sanatate de-a lungul vietii. Dotat cu senzori care urmaresc ritmul cardiac sau glicemia, acesta ne va ajuta sa adoptam un stil de viata mai sanatos, ne va prescrie medicamente si ne va face recomandari alimentare.

Alimentatie. Superfructe si legume exotice. Incalzirea globala si-a facut treaba si vom gusta noi varietati adaptate caldurii precum si o multime de cereale precum kernza care suporta seceta. Hamburgeri de insecte – necesitand un spatiu restrans si resurse, insectele vor fi principala sursa de proteine din alimentatia noastra. Viermii si larvele vor inlocui carnea si soia pentru a prepara hamburgeri si prajituri.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *