Importanta hosting-ului pentru un blogger

Cat de important e hosting-ul? Pentru cei care se folosesc de platforme gratuite, nu are nicio relevanta. Totusi, pentru cei care investesc in branding-ul personal si care vor sa demareze proiecte serioase in online, alegerea unui serviciu de hosting profesional e o actiune vitala pentru “sanatatea proiectului”, care trebuie facuta cu atentie.

De ce e important hosting-ul? Pentru ca e important, atat pentru cititori cat si pentru Google, ca site-urile sa functioneze corect si rapid 100% din timp. Mai mult, insusi Matt Cutts a admis in urma cu cateva luni ca viteza de incarcare a unui site constituie un important factor de ranking, de care algoritmii de Search tin cont intr-o masura destul de mare, de unde si nevoia unui serviciu de hosting bun.

Nu vreau sa dau nume pentru a nu face publicitate negativa, dar probabil ati auzit deja de cazul unei firme relativ cunoscute care activa in aceasta industrie, care nu a securizat cum trebuie serverele proprii si care, in urma unui atac, a pierdut datele acestora. Astfel, multi dintre cei care nu aveau back-up au ramas fara site-uri, cu mici posibilitati de a recupera vreodata continutul site-urilor.

La o firma de hosting profesionala, asa cum este Namebox.ro (despre care, by the way, am auzit numai lucruri bune in ultima vreme de la diversi amici din online), cu siguranta nu s-ar fi intamplat acest lucru. Cu cat datele sunt mai securizate pe server, indiferent de masurile de securitate necesare, cu atat mai mici sunt sansele ca ele sa poata fi accesate in timpul unui atac. Ori siguranta datelor e exact ceea ce defineste un serviciu de hosting profesional.

Apropo de factori de ranking, server-ele localizate in .ro sunt mai mai recomandate pentru site-urile in limba romana, pentru simplul fapt ca viteza de incarcare e semnificativ mai mare la site-urile cu IP-uri de .ro, decat de cele de US. Eu sunt un mare fan al celor de la Hostgator, insa am inteles ca pentru a avea proiecte mai trainice pe WordPress, care sa fie vazute bine si de Google, dar si de utilizatori, am nevoie de IP-uri romanesti. Asa ca am facut migrarea, iar ce sa zic, nu am avut probleme de atunci.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *