Provocari peste care doar un cuplu solid poate trece

Provocari peste care doar un cuplu solid poate trece

O relatie de durata se confrunta adesea cu mai multe provocari. Cu timpul, nevoile cuplurilor si modul lor de a privi lucrurile se schimba. Acesta reprezinta principalul motiv al despartirilor, in ciuda anilor din spate. Iata cateva provocari peste care doar un cuplu solid poate trece.

Diferentele. Una din cele mai mari provocari ale unui cuplu sunt diferentele dintre ei. Chiar daca aceste diferente sunt cele care ne atrag inca de la bun inceput, acest lucru risca sa se schimbe odata cu trecerea timpului. O persoana ar putea fi extrem de atrasa de fiabilitatea si temperamentul sobru al partenerului la inceput si, dupa cativa ani, sa constate ca perspectivele s-au cam schimbat, acest lucru incepe chiar sa o deranjeze, sa o irite. Fiecare cuplu in parte ajunge sa cunoasca la un moment dat latura mai putin placuta a celuilalt. Adesea, unul din principalele motive care duc la despartire.

O viata sexuala plictisitoare. La sfarsitul « focului de artificii hormonal », pe masura ce relatia progreseaza, se intra intr-o rutina sexuala care poate fi destul de previzibila si mai putin excitanta. Micile certuri de zi cu zi, stresul, un copil sau doi face viata sexuala mai putin implinita si excitanta. Sexul este inca un subiect destul de vulnerabil atat pentru barbati cat si pentru femei. Dar, pentru o viata sexuala excitanta este important sa vorbesti despre sex in sanul relatiei. Fiecare partener trebuie sa isi evoce dorintele si nevoile.

Deconectarea. Pana si in relatiile sanatoase si stabile exista anumite momente de « deconectare ». Ceea ce conteaza este felul in care tratam aceasta distanta emotionala. Exista trei modalitati in care putem trata acest sentiment de pierdere iminenta si de izolare. Daca formam o uniune fericita si securizata ar trebui sa acceptam nevoile partenerului nostru de a lua o pauza. Daca totusi ne aflam intr-o relatie instabila si nu stim cum sa ne exprimam sentimentele vis a vis de aceasta distanta, punem intrebarile cu furie si incercam sa il determinam pe partener sa ne raspunda. Iar, uneori, preferam sa ne indepartam pur si simplu pentru a ne proteja.

Vezi si:  Secrete pentru fotografii de nunta stiute doar de adevaratii profesionisti in domeniu

Indoiala. Persoanenle care intretin relatii pe termen lung cunosc foarte bine indoiala. Este vorba mai degraba de tendinta de a ingreuna asteptarile partenerului nostru. Avem tendinta de a-l invinui pentru toate problemele din viata noastra de cand suntem impreuna cu el.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *