Preocuparea excesiva pentru sanatate

Preocuparea excesiva pentru sanatate ne determina sa fim mai atenti si sa punem raul inainte, sa ne gandim ca suferim de o boala grava cand de fapt nu este deloc asa, avem doar unele simptome ce apartin de alta maladie.

Traim intr-o epoca in care suntem bombardati de informatii in mod constant. Este normal sa fim precauti mai ales in aceasta perioada pe care o traversam fara sa exageram insa. Drept urmare, preocuparea excesiva  pentru sanatate are un punct de sprijin, in functie de care se proiecteaza viata noastra de zi cu zi.

In ce consta preocuparea excesiva pentru sanatate?

Dupa cum ne putem imagina, a ne ingrijora pentru propria noastra persoana este un lucru normal. Tututor ne este teama, pana la un anumit punct, sa nu ne imbolnvim. Este un lucru perfect natural si benefic, cu conditia ca acest lucru sa ne determine sa imbunatatim anumite lucruri precum stilul de viata. Sau sa faci sport mai des.

Insa, cu toate acestea, acest lucru ne poate alerta in cazul in care intampinam o problema de sanatate si sa mergem sa consultam medicul atunci cand este nevoie. Dezinfomarea generala cu privire la diferite situatii mondiale nu a facut decat sa creasca teama populatiei intr-un mod brutal. Exista un fenomen de preocupare colectiva care depaseste preocuparea individuala si plaseaza un numar mare de persoane in aceeasi stare de alerta.

Anxietatea ne poate determina sa facem lucruri irationale. Daca nu putem controla aceasta preocupare excesiva pentru sanatate atunci acest lucru ne poate determina sa facem unele lucruri irationale, sa luam masuri drastice care ajung sa fie contra-productive si sa genereze o maladie in loc sa ne protejeze.

Care sunt semnalele care ne ajuta sa identificam o preocupare excesiva pentru sanatate?

Linia intre preocuparea excesiva pentru sanatate si normalitate este extrem de subtire. Cu toate acestea, exista unele semnale care ne pot indica faptul ca suntem aproape de limita. Atunci cand acordam in mod constant atentie unui disconfort sau unei dureri, oricat de mica ar fi aceasta, acest lucru poate indica o obsesie. Mai ales daca persoana in cauza incepe sa caute informatii cu privire la durerea respectiva si se gandeste in mod constant la aceasta durere. Isi organizeaza existenta in jurul acestei probleme. Relatiile de familiie si de prietenie au de suferit din cauza acestei obsesii.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *