Alimentatie: tendinte nu atat de sanatoase

Stiai ca aceste tendinte alimentare nu sunt decat pure fantasme?

In ultimii ani, noile tendinte despre care se presupune ca ar trebui sa fie benefice pentru sanatate, au aparut ca si ciupercile dupa ploaie. Spre exemplu, un numar mare de produse fara gluten si-au facut aparitia pe rafturile supermarketurilor si toata lumea pare acum obsedata de aportul cotidian de proteine, deoarece specialistii considera ca avem tendinta sa consumam prea multe. Insa, unele din aceste tendinte alimentare nu sunt deloc benefice pentru sanatatea noastra, chiar din contra, ne pot imbolnavi.

Alimentele fara materii grase

Majoritatea oamenilor considera ca produsele cu un continut scazut de materii grase ne permit sa slabim. In realitate, grasimile bune, precum cele prezente in nuci si in avocado, ar trebui sa constituie in jur de 25-35% din aportul cotidian.

Un regim alimentar sarac in grasimi ar putea fi sursa unor pobleme de sanatate precum carente, epuizare fizica sau probleme ale pielii. In plus, pentru a compensa lipsa unui compus, industria are tendinta de a adauga mai mult zahar si conservanti.

Detox cu diferite sucuri

Detoxurile pe baza de sucuri au fost popularizate masiv in ultimii ani datorita promisiunii lor: detoxifierea sistemului digestiv. Aceste sucuri se presupune ca ne confera o senzatie de bunastare insa aceasta este doar o iluzie conform unor specialisti.

Cu toate acestea, corpul poseda propriile sale mecanisme pentru a se debarasa de toxine si un numar mare din aceste sucuri sunt lipsite de proteine si de nutrienti. In orice caz, o cura detox poate provoca un numar mare de neplaceri precum balonare, diaree, slabirea sistemului imunitar si multe altele.

Regimul crudivor

In egala masura denumit alimentatia vie, acest tip de regim mzieaza pe legume si fructe si ar trebui sa fie benefic pentru organismul nostru. Cu toate acestea, alimentandu-ne in acest fel in mod regulat, numerosi nutrienti sunt absenti, in timp ce unii sunt absorbiti cu mai mare usurinta de organism atunci cand alimentele sunt gatite.

Persoanele care adopta acest regim alimentar ajung sa consume multa grasime (avocado si nuci spre exemplu), mai multa grasime decat proteine. Acest tip de regim va provoca adesea o carenta de calciu si de vitamina B12 si D, esentiale pentru dinti puternici.

Remediile naturiste

Avem tendinta sa consideram ca remediile naturiste sunt sinonime cu viata sanatoasa insa nu este intotdeauna asa. Putine sunt dovezile stiintifice care indica ca remediile naturale sunt cu adevarat eficiente, unele chiar au putea avea efecte nedorite. Inainte de a le folosi, cere parerea unui specialist.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *