Pestii de acvariu: ingrijirea micilor nevertebrate

Pestii de acvariu: ingrijirea micilor nevertebrate

S-a demonstrat de numeroase ori ca prezenta unui acvariu in casa sau la locul de munca elimina stresul si diversele emotii negative. Desi micile nevertebrate nu au cum sa influenteze din punct de vedere fizic activitatea celor din jur, modul in care isi vad de treaba linistite ii relaxeaza pe multi.S-a demonstrat de numeroase ori ca prezenta unui acvariu in casa sau la locul de munca elimina stresul si emotiile negative. Desi micile nevertebrate nu au cum sa influenteze din punct de vedere fizic activitatea celor din jur, modul in care isi vad de treaba linistite ii relaxeaza pe multi.
Totusi, multa lume evita sa isi faca un acvariu sau un terariu de teama ca nu vor sti sa le ingrijeasca pe micile vietuitoare sau ca nu le vor putea asigura hrana necesara. De fapt, ingrijirea pestilor de acvariu (asta pentru ca cei mai multi oameni au acvarii si nu terarii) nu e deloc complicata atat timp cat se respecta cateva reguli de baza, precum:

  • Alegerea acvariului se face in functie de numarul de pesti pe care vreti sa il tineti. Un numar prea mare de pesti intr-un spatiu mic nu e benefic nici pentru acvariu (intrucat exista riscul ca instalatia de oxigenare a apei sa nu faca fata), astfel ca trebuie gandite din start atat spatiul si dimensiunile pentru acvariu, cat si numarul de pesti.
  • Alegeti cu grija speciile de pesti si asigurati-va ca ele pot convietui in liniste, fara sa aiba dispute de teritorii si fara sa se raneasca reciproc;    Dupa amenajarea acvariului se recomanda popularea treptata cu pesti. Acest lucru se recomanda din 2 motive: o data pentru ca astfel nu se suprasolicita instalatia de oxigenare a acvariului, iar a doua oara pentru ca pestii oricum se reproduc, astfel ca populatia va creste de la sine;    Apa din acvariu nu trebuie schimbata total, ci doar in proportie de 25-35% in fiecare saptamana. Desi pare putin, e suficient pentru micile nevertebrate;
  •  Temperatura acvariului e foarte importanta. Unele specii tropicale nu rezista la temperaturi reci la fel cum unele specii de pesti nu se simt bine in apa prea calda. Luati in calcul acest aspect si monitorizati in permanenta temperatura.  Studiati activitatea pestilor si luati masuri de fiecare data cand acestia refuza sa manance, cand sunt agresivi fata de ceilalti (cel mai bine se observa cozile lovite in acest caz sau ranile de pe capete) sau cand dau semne de boala (plutesc la suprafata apei sau stau in zona in care apa este oxigenata).
  • Pestii se hranesc cel mult de 3 ori pe zi, dar minim de 2 ori pe zi.
  • Aveti mare grija la stres. Pestisorii sunt foarte sensibili la stres si pot muri daca sunt mutati des dintr-un acvariu in altul, daca sunt speriati sau tinuti nemancati. De aceea, se recomanda ca mutarea lor in acvarii sa fie facuta cu maxima atentie, dupa care sa fie lasati in pace.
Vezi si:  Google Playstore respinge aplicatiile de tip “Flappy Bird”

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *