Se pare ca nu sunt singurul care s-a saturat de “Flappy Bird”, ci si companii-gigant precum Google si Apple, care acum lupta impotriva fenomenului flappy. Ce s-a intamplat si ce anume i-a determinat pe oficialii Google sa catalogheze drept spam orice joc care contine numele “flappy”?
Dupa cum probabil stiti, in ultimele 2 luni un joc numit Flappy Bird a beneficiat de o popularitate foarte mare in randul tinerilor din intreaga lume. Din pacate, dezvoltatorul jocului a primit o plangere de tip “cease&desist” din partea Nintendo (bazata pe diverse elemente de fundal similare cu cele din jocul Mario, care incalcau flagrant drepturile de copyright ale mult-mai-popularului joc Mario), astfel ca acesta a fost nevoit sa il elimine din Play Store inainte sa fie dat in judecata de catre Nintendo. Ca urmare, mai multe studiouri de gaming au lansat jocuri similare (dar cu elemente de fundal diferite), preluand si o parte din numele jocului. Intrucat cele mai multe jocuri recent inscrise nu imbunatatesc cu nimic piata de mobile gaming si sunt facute doar pentru a avea cat mai multe vizualizari, cei de la Play Store au hotarat sa califice drept spam TOATE aplicatiile care contin cuvantul “Flappy” in titlu.
Sigur, asta ii dezavantajeaza pe cei care au muncit in ultimele zile la crearea unui astfel de joc si ii avantajeaza pe cei care au facut copii ale jocului inainte de implementarea acestei reguli, insa per ansamblu, e o masura buna menita sa descalifice SPAM-ul si sa stimuleze piata de gaming.
Un joc de tip Flappy Bird nu e deloc greu de codat, putand fi efectiv creat intr-0 forma primara in aproximativ o ora cu ajutorul unui software de tip Construct 2. Sigur, pentru a imbunatati grafica si functionalitatea este nevoie de multa munca din partea unui dezvoltator mediu, dar nu de un volum extenuant.