5 lucruri care pot deteriora relatia de cuplu

5 lucruri care pot deteriora relatia de cuplu

Exista multe lucruri care pot deteriora o relatie de cuplu si care pot duce la finalul acesteia. Si totusi, daca ajungi sa fii constient de lucrurile care ajung sa deterioreze relatia de cuplu, poate reusesti sa rezolvi problemele cat mai inteligent. Sau poti incerca sa le eviti aceste cauze care se dezvolta si care pot distruge cuplul.

Minciunile. Minciunile sunt cauzele principale care pot deteriora foarte usor o relatie de cuplu. Nicio relatie, fie ea de iubire, familiala sau amicala, nu poate sa fie cu adevarat sanatoasa daca se bazeaza pe minciuna. Se va reduce nivelul de incredere si se va ajunge le nesiguranta sau gelozie.

Insatisfactia sexuala. Nu te increde in persoanele care spun ca « sexul nu inseamna totul intr-o relatie ». Este adevarat ca nu este extrem de important, dar este o parte imprtanta si daca nu este prezent, poate provoca dispute, stari de nervozitate, de disconfort sau de manie si de ranchiuna.

Familia. Familia, poate provoca si ea, cel mai adesea, numeroase conflicte la nivelul relatiei de cuplu. De exemplu, poate fi vorba despre parintii care suna mereu sau care vin acasa fara sa anunte. Uneori pot incerca sa organizeze viata de cuplu, punand la indoiala autonomia lor.

Nesiguranta. Cei care au suferit inainte din cauza infidelitatii sau au trecut prin alte experiente neplacute pot sa ajunga sa fie prea gelosi sau sa ajunga sa controleze excesiv partenerul. Nu este deloc insa o atitudine pozitiva deorece cealalta persoana nu se va simti deloc bine. Daca celalalta persoana nu se va simti libera, cu timpul, relatia de cuplu se va deteriora in intregime.

Vezi si:  Puncte de reper pentru a sti daca esti indragostit cu adevarat

Obiectivele comune. Iubirea nu este singurul lucru ce conteaza intr-o relatie. Si daca vrem sa mergem pe o cale care nu este in  acrod cu cea a partenerului, cel mai bine ar fi sa nu continuati impreuna. Daca obiectivele principale nu sunt comune, atunci nu puteti avea niciun plan de viata in comun. De exemplu, un partener vrea copii, celelalt nu, unul vrea sa se mute in alta tara, sa lucreze in strainatate,, etc.

Exista numeroase idei preconcepute cu privire la lucrurile care ar putea deteriora o relatie de iubire. Trebuie sa fiti constienti de toate acestea si sa incercati sa rezolvati orice lucru ce ar putea prejudicia relatia de iubire pentru a evita o posibila relatie de iubire.

In acest fel, veti reusi sa mentineti o relatie de iubire stabila in ciuda tuturor greutatilor pentru a trai mai fericiti si in deplina armonie.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *