It Chapter Two – care sunt diferentele intre carte si film?

It Chapter Two – care sunt diferentele intre carte si film?

Actualmente la cinema, It Chapter Two realizat de Andres Muschietti este o adaptare fidela a operei lui Stephen King, insa care isi autorizeaza totodata cateva evolutii necesare pentru buna desfasurare a filmului. Care ar fi aceste evolutii? Gary Dauberman, scenaristul, este cel care a vorbit despre aceste diferente.

It Chapter Two dureaza doua ore insa sa nu crezi ca acest nou film al lui Andres Muschietti respecta intru totul cartea celebra a lui Stephen King.

Unele eliminari obligatorii. Prima mare noutate, o enorma sub-intriga legata de un sot abuziv (sotul lui Beverly), acesta rapind-o pe sotia lui Bill in carte se petrece aici. Motivul? Chiar daca pleci cu cele mai bune intentii pentru a include totul, nu este posibil, declara scenaristul. Insa, la final, vei dori cu siguranta sa te recentrezi asupra misiunii si asupra copiilor.

Modificari utile. O alta schimbare notabila, personajele adulte care nu au toate aceeasi meserie ca in carte. Richie trece de la DJ la radio la comedian in timp ce Eddie trece de la proprietarul unei companii la analist. Lucruri neimportante? Chiar din contra. Gary Dauberman asigura ca aceste modificari intaresc si mai tare greutatea si personalitatea personajelor.

Adaugari logice. Filmul isi autorizeaza in egala masura cateva adaugari pentru nevoile sale cinematografice. In carti, personajele fac spre exemplu o introspectie pentru a-si aminti de unele lucruri petrecute in copilarie. O situatie destul de cool de citit insa nu suficienta pentru a fi introdusa intr-un film. De aceea, Gary Dauberman si Andres Muschietti au ales sa puna in scena aceste momente intr-o maniera diferita.

Aceasta noua punere in scena a intrigii le-a permis in special sa exploateze mai bine actorii, care nu cereau decat sa isi exprime la maxim talentul. Filmul beneficiaza de o distributie exceptionala, cu siguranta va doriti sa ii vedeti cat mai repede cu putinta.

Vezi si:  Don’t Look Up: un film cu Leonardo di Caprio pe care nu trebuie sa il ratezi

Actiunea filmului. Si actiunea filmului este o diferenta care sare in ochi. In carte, actiunea este plasata intre anii 1984-1985 cand cei  7 sunt deja adulti si contine o multime de flashback-uri, cand Georgie a fost ucis. In film, Clubul Losers este ilustrat in anii ’80, personajele fiind pre-adolescenti. Se pare o parte din actiunea celui de-al doilea film va avea loc si in zilele noastre. In plus, lipseste si o veriga importanta si anume Testoasa Maturin.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *