Vremea in Bucuresti. Cat de atractiva este capitala Romaniei din acest punct de vedere?

Vremea in Bucuresti. Cat de atractiva este capitala Romaniei din acest punct de vedere?

vremea bucurestiRomanii vad Bucurestiul foarte personal, focusandu-se mai degraba pe partile lui negative decat pe cele pozitive. Este adevarat ca din multe puncte de vedere este o imagine stearsa a orasului comunist de acum 30 de ani si o imagine si mai stearsa a micului Paris. Este la fel de adevarat ca se confrunta cu o multime de probleme, insa daca este privita partea plina a paharului, Bucurestiul poate sa fie un oras fermecator. Are suficient de multe obiective turistice si permite practicarea unui numar impresionant de activitati pentru a ii asigura oricarui turist cateva zile de distractie sau, de ce nu, relaxare.

Nu obiectivele turistice sunt subiectul acestui articol, ci capacitatea Bucurestiului de a primi turisti din punct de vedere meteorologic. Cat de placuta este clima in Bucuresti si cat de multumiti pot fi strainii care ajung aici de temperaturi si precipitatii?

Cei de la vremea-bucuresti.ro au facut un mic ghid al Bucurestiului din acest punct de vedere, in asa fel incat oricine citeste prognoza meteo sa se poate bucura din plin de un sejur in Capitala Romaniei.

Cum este vremea in Bucuresti?

Clima orasului este temperat continentala, ceea ce inseamna ca temperaturile pot ajunge la extreme destul de drastice. Pe timp de vara acestea ajung la 40 de grade Celsius, in timp ce iarna pot atinge minime de -20 de grade Celsius.

Din fericire, nu se poate vorbi despre precipitatii in cantitati foarte mari si nici de schimbari bruste de temperatura. Daca se analizeaza vremea Bucuresti pe ore, se descopera o cursivitate destul de mare asupra starii vremii. Totusi, cei care doresc sa viziteze orasul trebuie sa se asigure ca ajung aici in timpul primaverii sau in timpul toamnei.

Vezi si:  Biografie Gheorghe Hagi

Pe timpul iernii caderile de zapada sunt destul de imprevizibile, iar rezultatele provocate de acestea nu sunt tocmai placute, iar pe timpul verii temperaturile ajung sa fie insuportabile, in conditiile in care temperatura de la sol este mult mai mare decat cea inregistrata e statiile meteo.

Ce trebuie sa aiba in vedere turistul care ajunge in Bucuresti?

Nu trebuie o pregatire speciala pentru vizita orasului romanesc. In principiu, trebuie sa se respecte anotimpurile si sa se foloseasca haine groase pe timp de iarna si haine subtiri pe timp de vara.

De asemenea, este bine sa existe tot timpul in bagaj o umbrela, sau haine impermeabile, in conditiile in care poate oricand sa ploua. In mod normal, prognoza meteo este destul de exacta, insa imprevizibilul poate sa apara oricand.

Vizita obiectivelor trebuie stabilita tot in functie de starea vremii. Muzeul Satului, spre exemplu, este bine sa fie vizitat in zile insorite, in conditiile in care este un muzeu in aer liber.

Practic, cei care ajung in Bucuresti trebuie sa fie pregatiti, iar sejurul lor poate fi unul excelent, indiferent de starea vremii.

Daca vizita pe timp de primavara sau toamna nu este posibila, vara si iarna pot fi si ele atractive, prin activitati specifice, precum patinajul.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *