Donald Trump achitat: ce viitor are fostul presedinte american si republicanii?

Achitarea fostului presedinte Donald Trump in urma procesului intentat pentru “incitare la insurectie”, sambata, ilustreaza faptul ca este in continuare influent, in ciuda faptului ca nu mai este presedinte de o perioada. A ramas o influenta deosebita in sanul Partidului republican. Cursa este deschisa pentru 2024.

Senatul american a luat decizia de a-l achita pe fostul presedinte Donald Trump in urma celui de-al doilea proces de destituire. Chiar daca suspansul era aproape inexistent, achitarea este in mod evident o usurare pentru Donald Trump. Pe termen scurt, acest vot ii ofera ocazia de a relua unul din argumentele sale de campanie favorite: acela de a poza in situatia de martir, in victima unei neincetare vanatori de vrajitoare.
Singurul presedinte din istorie acuzat de doua ori, este si singurul care a fost achitat tot de doua ori. Donald Trump a sustinut in nenumarate randuri ca este nevinovat, ca este doar o victima a nedreptatilor facute de partidul democrat. Reactionand la auzul verdictului dat de Senat, Donald Trump pare destul de increzator in ceea ce priveste viitorul sau in sanul partidului republican. Acesta a declarat ca este nerabdator sa mearga mai departe. Miscarea noastra magnifica, istorica si patriotica Make America Great Again este abia la inceput a continuat fostul presedinte.

O ecuatie mai complicata

Insa, aceasta ecuatie care a functionat totusi destul de bine timp de 4 ani a devenit mai complicata incepand cu ziua sumbra de 6 ianuarie si cu violentele partizanilor sai. Numerosi sunt liderii republicani care au decis sa se distanteze de Donald Trump ceea ce este un handicap destul de important in privinta unei eventuale reveniri. La un moment dat se vorbea ca Donald Trump intentioneaza sa isi creeze propriul partid chiar daca, in mod clar, un partid nou nu ar avea nicio sansa sa se impuna in America.

Privat de contul sau de contul sau de Twitter, lui Donald Trump i-ar putea fi destul de greu sa se faca auzit. In plus, urmatoarele alegeri prezidentiale din America, care vor avea loc in 2024 starnesc deja numeroase apetituri. Una din posibilele pretendente la investitura republicana, Nikki Haley, a subliniat deja care sunt principalele puncte de care se vor tine cont la alegerile din 2024 si ca Donald Trump deja este scos in ecuatie, nici vorba sa aibe sanse de castig in 2024. Aceasta este de parere ca fostul presedinte a luat-o pe un drum pe care nu trebuia sa o iasi ca multi sunt cei care nu trebuiau sa il asculte.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *