Andropauza – exista tratamente naturale?

Andropauza – exista tratamente naturale?

Dupa 50 de ani, unii barbati sufera din cauza unui deficit de testosteron. Doar un tratament substitutiv este eficient in acest caz. Solutiile non-hormonale nu sunt validate din punct de veder stiintific.

Din cauza inaintarii in varsta la unii barbati nivelul de testosteron scade sub nivelul normal. Primele simptome apar in jurul varstei de 55-60 de ani. In medie, 6% din barbatii de aceasta varsta sunt afectati de andropauza. Cel mai adesea este vorba despre barbati care sufera si de diabet, care au cateva kilograme in plus sau care au antecedente de infertilitate sau de cancer de testicule. Pentru a califica aceasta problema se foloseste in general numele de andropauza, ca referire la menopauza feminina. Insa unii medici prefera termenul de deficit de testosteron cauzat de varsta.

Un bilant hormonal indispensabil. Semnele unei andropauze sunt oboseala anormala,o scadere a libidoului, tulburari de erectie insotita uneori de bufeuri de caldura, la fel ca la femei. Persoanelor care au aceste simptome, un bilant printr-o dozare sangvina de testosteron se recomanda. Dimineata se vor preleva probe de sange, in perioada in care hormonii ating varful.

Tratamentul adropauzei se prezinta sub diferite forme. Doar cele recomandate de medicul de specialitate ar trebui luate in seama, nu ar trebui facute tratamente dupa ureche. Medicul ar putea recomanda comroimate (patru pe zi) si injectii intra-musculare cu testosteron odata la patru saptamani. Un gel pe baza de testosteron se poate in egala masura aplica pe piele, in fiecare zi. Insa nu este recunoscuta eficienta acestuia. Tratamentul impotriva andropauzei costa in jur de 700-1000 de euro pe luna.

Vezi si:  Rinoplastie: Transformarea Nasului pentru O Armonie Estetica si Functionala

Acest tratament hormonal substitutiv ii ingrijoreaza enorm de barbatii afectati de andropauza deoarece cea mai mare problema ce poate fi cauzata de acesta este cancerul la prostata. Motiv pentru care,o depistare precoce este recomandata si eventual o biopsie a prostatei inainte de a se recomanda tratamentul pe baza de testosteron.

Ginseng si sport. Pe langa acest tratament, nu exista alte solutii validate stiintific, pentru a spori nivelul de testosteron. Unele studii sustin ca plante precum ginseng-ul pot avea un efect pozitiv. Activitatea sportiva este extrem de recomandata barbatilor care sunt afectati de andropauza deoarece permite pastrarea tonusului oaselor si muschilor. Un lucru important deoarece andropauza expune barbatii la un risc crescut de osteoporoza.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *