Despre hosting: lucruri pe care le-am invatat dupa multi ani petrecuti in online

 • Se fac imediat 5 ani de cand sunt ancorat in online. In acest timp am comis multe greseli (de incepator, ce-i drept) in mai toate aspectele: alegerea unui domeniu .info doar pentru ca era mai ieftin, alegerea unui serviciu de hosting cu servicii dezastruoase si, bineinteles, greseli majore in ceea ce priveste partea de optimizare pentru motoarele de cautare.Se fac imediat 5 ani de cand sunt ancorat in online. In acest timp am comis multe greseli (de incepator, ce-i drept) in mai toate aspectele: alegerea unui domeniu .info doar pentru ca era mai ieftin, alegerea unui serviciu de hosting cu servicii dezastruoase si, bineinteles, greseli majore in ceea ce priveste partea de optimizare pentru motoarele de cautare.
  Cred ca lucrul pe care l-am invatat cel mai greu a fost faptul ca nu intelegeam de la inceput cat de important este un serviciu de hostinb bun. Am inceput, ca multi altii de altfel, pe site-uri de bux, dupa care, “atunci cand am devenit webmaster”, m-am reorientat spre domenii .info si .biz si spre servicii de hosting gratuite. E nevoie sa mai mentionez ca primii ani au fost un esec continuu?
  Pe masura ce am inceput sa vorbesc tot mai des cu alti webmasteri am inteles cat de important e un serviciu de hosting bun. In conditiile in care Google ia in considerare la modul foarte serios perioada de incarcare a oricarui site, cat si perioada de uptime, a avea servicii profesionale de gazduire nu e doar recomandat, ci chiar necesar.
  In 5 ani de zile m-am confruntat cu multe probleme legate de acest subiect: agentii care nu-si respecta clientii si care au preturi mari, oameni de suport incompetenti sau lenesi, probleme cu timpul de uptime etc. Am gasit si firme serioase cu care am colaborat sau cu care inca colaborez, in functie de proiectele avute, firme ca cei de la gazduire.ro sau de la hostgator.com, care au inteles cat de mult conteaza sa-si ajute clientii atunci cand au nevoie. De exemplu, acest blog a fost injectat cu un cod malicious in urma cu cateva luni. Am dat mesaj celor de la suport mentionandu-le ca nu stiu ce trebuie sa fac pentru a scapa de respectivul cod, iar ei mi-au rezolvat problema in doar 3 ore.
  Tocmai de aceea, ma simt in masura sa va dau cateva sfaturi legate de acest aspect:
 • nu intotdeauna firmele cu cel mai mic pret  sunt solutia cea mai buna, nici macar pentru proiectele secundare pe care nu se pune prea mult accent;
 • suportul pentru clienti e serviciul care conteaza 50%. Daca vi se pare ca oamenii de la suport nu va pot ajuta atunci cand aveti neaparata nevoie (de exemplu, am patit la BlueHost sa mi se spuna sa imi dau seama singur care sunt fisierele-problema), atunci nu merita sa platiti pentru serviciul respectiv, indiferent de avantajele oferite;
 • timpul de incarcare conteaza chiar foarte mult. Tocmai de aceea, prefer ip-uri de .ro pentru proiectele in limba romana si ip-uri de US pentru proiectele in engleza, chiar daca asta inseamna sa platesc pentru 2 servicii diferite;
 • daca un serviciu are mai multe review-uri negative credibile, atunci probabil el trebuie ocolit. Totusi, inainte de a il taia de pe lista, trebuie sa va asigurati ca respectivele review-uri nu au fost facute de catre competitorii directi;
 • faptul ca o firma ofera servicii de gazduire de top nu implica obligativitatea unui pret foarte mare, lucru demonstrat deja de catre cei de la Hostgator.com pentru US sau de cei de la gazduire.ro pentru .ro.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *