Semnele de circulatie au fost prezente in viata noastra inca din cele mai vechi timpuri. Cele care indicau directia inainte erau construite din mormane de stanci si pietre.
Iata cum aratau semnele de circulatie pe vremuri
Piatra care avea o forma de sageata indica o anumita directe. In urma cu aproape 2000 de ani oamenii se deplasau calare sau in carute trase de cai. Din acest motiv dar si pentru ca oamenii sa aiba pe unde circula au fost inventate trotuarele si zebrele. In acele vremuri cateva pietre plate obligau soferii sa acorde prioritate pietonilor.
Dupa care peste ceva timp s-au descoperit bornele kilometrice. Acestea aratau ca niste pari mici si erau plasati la distante egale unul fata de altul. Aceste borne erau raspandite pe toata reteaua de drumuri a imperiului, mai exact 300.000 de kilometri.
In anul 1750 au fost inventate semnele in forma de cruce in Germania. Aceste cruci orizontale au fost folosite pentru a indica directia. Masinile au aparut abia la finalul secolului al 19-lea dar din cauza infatisarii lor erau considerate adevarate locomotive si pietonii se fereau din calea lor. Abia in anul 1903 au fost descrise primele reguli de circulatie si se mentiona aplicarea pedepselor pentru cei care incalcau aceste reguli. Tot in aceasta perioada se mentiona si pentru prima data carnetul de conducere. Prima forma de legislatie rutiera sa numea Motorcar Act iar dupa ceva timp a aparut si cea de-a doua parte a acestei carti. In cea de-a doua parte era mentionat ca orice masina trebuia sa poarte insemnele orasului. Tot in aceasta a doua carte se impunea si carnetul de conducere pentru toti cei care doreau sa conduca masina. Aceasta carnet se obtinea la acea vreme de la consiliul orasului de resedinta. Permisul de conducere a aparut abia in anul 1934.
La inceputul secolului 20 au fost introduse semnele de directie si de avertizare pentru pietoni. Acceseaza https://www.i-drpciv.ro/semne-de-circulatie/ pentru a descoperi toate semnele de circulatie.