De ce nevoia de a iubi este atat de viscerala in noi?

De ce nevoia de a iubi este atat de viscerala in noi?

Iubirea este un sentiment complex care nu se poate explica. Atunci cand iubim avem tendinta sa vedem doar latura pozitiva a lucrurilor. De cealalta parte sunt celibatarii. Cu alte cuvinte, persoanele care nu au o relatie din diferite motive. Aceste persoane simt ca au o viata fada si se simt mai mult sau mai putin singure. Implicit, isi hranesc in secret nevoia de a fi iubiti si de a vedea viata in roz.

De ce resimtim aceasta nevoie atat de profunda si instinctiva de a iubi si de a fi iubiti neconditionat?

Dragostea ne invata sa ne punem in locul celuilalt. Avem nevoie de empatie in relatia noastra deoarece aceasta ne ajuta sa intelegem sentimentele partenerului nostru. In cuplu, ne gandim de mai multe ori inainte de a actiona si ne alegem cu grija cuvintele inainte de a vorbi, sa nu ranim persoana iubita. Asta deoarece ne punem in locul sau si vedem ce ar putea simti daca il ofensam.

Dragostea ne face mai rabdatori. Daca pana acum nu ai reusit sa intelegi de ce ar trebui sa fii mai rabdator cu altii, dragostea este cea care iti va oferi aceasta lectie pretioasa. Dragostea este baza pe care se intemeiaza relatiile de incredere. Este nevoie de multa rabdare pentru a evita unele neintelegeri.

Dragostea ne invata sa fim mai cumpatati. Acest lucru este posibil in masura in care stim sa fim toleranti cu celalalt. Imagineaza-ti ca partenera de viata nu se pricepe prea bine in bucatarie. In acest caz o poti ajuta sau sa o inveti ceea ce stii tu.

Dragostea ne motiveaza. Dragostea reprezinta un veritabil pilier al motivatiilor. Imagineaza-ti ca esti sportiv sau cantaret. In timpul unei competitii sau a unui concert partenerul poate fi prezent pentru a te incuraja, pentru a te sustine. Incurajarile primite din partea persoanei iubite te va determina sa dai tot ce e mai bun din tine, te vei simti mai puternic, mai motivat.

Vezi si:  Infidelitate – care sunt semnele astrologice cele mai predispuse pentru a insela?

Dragostea ne ajuta sa ne descoperim. Dragostea ne poate ajuta sa aflam mai multe lucruri despre noi, despre nevoile noastre, slabiciunile sau punctele tari. Relatia nu poate prospera doar daca stii ce iti doresti cu adevarat si cum poti obtine acel lucru.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *