Cele mai frumoase piete de Craciun pe care sa le descoperi in 2018

In decembrie, in perioada Aventului, mai multe piete de Craciun se instaleaza peste tot in lume, si odata cu ele, o lume cu adevarat magica. Mii si mii de luminite stralucesc peste tot si ne ajuta sa ne scufundam in cea mai feerica atmosfera.

Strasboourg, Franta. Inca din anul 1570, orasul Strasbourg, autoproclamat « Capitala Craciunului », se mandreste cu cea mai frumoasa piata de Craciun, desfasurata in jurul prestigioasei sale catedrale. In acest an se vor instala in jur de 300 de cabane pe 12 locuri, in inima orasului, facand din acest loc una din cele mai mari piete din Europa.

Viena, Austria. In perioada Aventului, pietele de Craciun sunt instalate in mai multe orase austriace. Dar, la Viena trebuie sa ajungi pentru a descoperi cea mai feerica atmosfera cu putinta. Piata ofera o multime de atractii pentru copii, distractii care mai de care mai variate si traditionalele cabanute unde se vinde vin cald si obiecte artizanale.

Bâle, Elvetia. Ocupand piata cordilierilor, Barfüsserplatz, dar si piata catedralei, Münsterplatz, piata de Craciun din Elvetia este una din cele mai frumoase din lume si din Europa. In perioada Aventului aceasta devine teatrul a numeroase activitati, cu numeroase cabanute de lemn, in jur de 180.

Nurembreg, Germania. Iata una din cele mai appreciate piete din Germania. Acest lucru se datoreaza atat vechimii sale, cu peste patru secole de existenta, dar si amplorii sale. Aici se regaseste cea mai mare varietate de jucarii, de obiecte de decor cu specificul Craciunului, ingerasi de portelan si turta dulce.

Bruxelles, Belgia. In perioada sarbatorilor de iarna, Bruxelles organizeaza cel mai mare eveniment, « Plaisirs d’Hiver », pe langa o splendida piata de Craciun. Aici se regasesc o multime de standuri cu cadouri de Craciun, dar si un patinoar, o procesiune si o multime de parade.

Tallinn, Estonia. Timp de cateva zile, Town Hall Square, piata principala a orasului, adaposteste cea mai fermecatoare piata de Craciun. Aici vei gasi cabane cu o multime de specialitati si bauturi estoniene, dar si produse artizanale locale.

Copenhaga, Danemarca. Perioada Aventului petrecuta in Gradinile Tivoli este foarte apreciata de catre cei de aici. arborii si casele stralucesc cu mii si mii de luminite si standurile sunt pregatite cu decoratiuni, cadouri, bauturi calde si produse artizanale.

Dresda, Germania. Cea mai veche piata de Craciun din Germania propune o multime de specialitati germane dar si jucarii si obiecte din ceramica.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *