Cele mai frumoase orase din Romania

Cele mai frumoase orase din Romania

Romania este o tara pitoreasca si fascinanta deopotriva, ce are ceva de oferit oricarei persoane care o viziteaza, fie ca esti in cautarea unei gastronomii fantastice, unei drumetii iesite din comun, unei diversitati culturale sau unei istorii agitate. Nu a fost usor acest lucru, dar am selectat pentru voi cateva din cele mai frumoase orase din Romania.

Sibiu. Situat in centrul Romaniei, in Transilvania, Sibiu este un oras idilic. Pe vremuri, Sibiu a gazduit un amestec de germani, unguri si romani ceea ce a facut din el un oras extrem de important pentru comert. Al Doilea Razboi Mondial a venit cu o schimbare in ceea ce priveste compozitia etnica a orasului. In oras a ramas o comunitate restransa de germani, inclusiv actual presedinte al tarii, Klaus Johannis.

Timisoara, capitala istorica a bogatei regiuni Banat beneficiaza in egala masura de o fascinanta istorie etnica. Exista de mai bine de 800 de ani si, pe vremuri, a facut parte din regatul Ungariei, al Imperiului Otoman, al Austro-Ungariei si, intr-un final, al Romaniei. Populatia actuala este majoritara romana insa mai exista in oras si maghiari, nemti si sarbi. Istoria diversificata se manifesta in arhitectura orasului.

Brasov. Vei sosi probabil in Brasov pentru a vizita castelul Bran, castelul care l-a inspirat pe Bram Stoker sa scrie celebrul Dracula insa vei ramane mai mult cu siguranta in regiune pentru a vizita orasul. Un alt oras important din Transilvania, Brasov a fost locuit fara intrerupere in perioada neolitica insa a fost construit in starea actuala de colonistii germani in prima jumatate a ultimului mileniu. Exista mai multe biserici aici de vizitat, pe langa castelele Peles si Bran.

Vezi si:  Destinatii din Romania unde au fost turnate filme

Cluj Napoca. Cluj a fost fondat de catre romani in anul 100 insa, in secolul al treilea a fost abandonat si lasat gol pana cand ungurii au cucerit Transilvania la inceputul ultimului mileniu. Influenta arhitecturala cea mai remarcabila este cea din perioada imperiului austro-ungar. In afara orasului se poate vizita Salina Turda, o fosta mina de sare care a fost transformata intr-un parc de atractii subteran.

Oradea. O alta capitala regionala, Oradea, este situata in Crisana, foarte aproape de Ungaria. In perioada domniei Imperiului Austro-Ungar au fost construite aici mai multe cladiri in stilul baroc si Art Nouveau. In ziua de azi, Oradea este un centru cultural si educativ deosebit de important care merita sa fie vizitat din mai multe motive.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *