Ce este micro-inselatul?

Ce este micro-inselatul?

Micro-inselatul este o forma de infidelitate mai subtila pe plan emotional. Ce actiuni corespund mico-inselatului? Ce forma poate lua acest micro-inselat? Vom raspunde la toate aceste intrebari in cele ce urmeaza.

Retelele sociale si cateva aplicatii au dat nastere unei noi forme de tradari, micro-inselatul. Acest concept a fost creat de catre psiholoaga Melanie Schiling, care, in timpul unui interviu pentru The Daily Mail, a precizat faptul ca inventarea acestui concept raspunde  necesitatii gasirii unui nume a unui nou comportament observat in sanul cuplurilor.

Micro-inselatul vine cu noi forme de infidelitate care se caracterizeaza prin subtilitatea lor – un fel de flirt mascat, un contact fizic sau emotional ascuns cu o terta persoana.

Micro-inselatul corespunde deci micilor actiuni comise de catre o persoana angajata in afara relatiei de cuplu ceea ce ar putea duce la ruperea acestei relatii. Care sunt aceste actiuni? De ce au ele loc?

Micro-inselat: cateva exemple. Melanie Schiling da cateva exemple de micro-inselat:

  • cauti informatii online despre fostul tau iubit ;
  • interactionezi in continuu cu o alta persoana din cauza ca te simti atras de acea persoana ;
  • nu indraznesti sa spui unei persoane exterioare de relatia ta, ca esti intr-un cuplu de mai multa vreme ;
  • minimizezi relatia reala ;
  • ai conversatii compromitatoare cu o alta persoana ;
  • inregistrezi numarul de telefon al unei persoane in agenda sub un alt nume decat cel real ;

Chiar daca aceste caracteristici pot fi prezente intr-o relatie in care domneste gelozia si dominatia, psiholoaga pune accentul pe diferenta dintre un act naiv si amical si un micro-inselat care implica ascunderea unei actiuni partenerului sau.

Vezi si:  Care sunt greselile de evitat dupa o ruptura amoroasa dureroasa?

Unii specialisti explica faptul ca odata cu aparitia noilor tehnilogii, noi forme de infidelitate si-au facut aparitia, printre care cybersex, sexting, real touch si sex recurgand la avatari.

Inainte ca doua persoane sa se implice intr-o relatie trebuie sa fizexe unele limite pentru a evita acest micro-inselat. Cei doi membri ai cuplului vor sti astfel care sunt comportamentele care afecteaza emotional partenerul. Definirea unor reguli clare iti permit sa stii in mod concret care sunt actiunile sau atitudinile care ar putea distruge relatia. Principalul motiv pentru care o persoana recurge la micro-infidelitate este ca simte nevoia sa resimta emotia cuceririi. Altele recurg la acest tip de inselat din dorinta de a se simte atragatoare in fata altor persoane.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *