Care este ritmul cardiac normal in functie de varsta?

Care este ritmul cardiac normal in functie de varsta?

Ritmul cardiac este numarul de batai ale inimii pe minut sau pe secunda, care variaza de la o persoana la alta. Este important sa nu depasiti sau sa nu coborati sub o anumita limita, indiferent daca va aflati in repaus sau la antrenament. Numarul de batai ale inimii poate varia, de asemenea, in functie de varsta. Cunoasterea normelor privind ritmul cardiac este cruciala pentru sanatatea dumneavoastra si faciliteaza diagnosticarea bolilor de inima, cum ar fi aritmia. Iata care sunt normele de ritm cardiac in functie de varsta.

Ce ritm cardiac este normal pentru un bebelus?

Frecventa cardiaca a unui bebelus cu varsta sub 3 luni ar trebui sa fie cuprinsa intre 85 si 205 batai pe minut (BPM) atunci cand este in repaus si treaz. Aceasta reprezinta un ritm cardiac rapid. In timpul somnului, ritmul cardiac ar trebui sa fie intre 80 si 160 BPM.

Ce ritm cardiac ar trebui sa aiba un copil?

Frecventa cardiaca a unui copil cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani ar trebui sa fie cuprinsa intre 60 si 140 de batai pe minut in repaus si treaz. In timpul somnului, ritmul cardiac ar trebui sa fie intre 60 si 90 de batai pe minut. Pentru copiii cu varsta de peste 10 ani, ritmul cardiac normal ar trebui sa fie intre 60 si 100 de batai pe minut atunci cand sunt treji si intre 50 si 90 de batai pe minut atunci cand dorm.

Vezi si:  Descoperă Beneficiile Serviciilor de Psihologie în București: O Investiție în Binele Tău Mental

Ce ritm cardiac este normal pentru adulti si adolescenti?

Pentru adulti si adolescenti, indiferent de sex, ritmul cardiac normal este intre 60 si 100 de batai pe minut in repaus. Aceasta nu trebuie sa depaseasca 100 de batai fara activitate sportiva. Sporturile de anduranta, cum ar fi alergarea sau mersul pe jos, sunt importante pentru mentinerea unei inimi sanatoase. Acest lucru incetineste ritmul cardiac si reduce riscul de boli de inima. In timpul noptii, ritmul cardiac poate scadea pana la 30 de batai pe minut pentru adulti si adolescenti.

Ce ritm cardiac ar trebui sa aiba o persoana in varsta?

Odata cu inaintarea in varsta, dupa 65 de ani, ritmul cardiac normal este cuprins intre 65 si 100 de batai pe minut atunci cand persoana este in repaus. Este vital sa va monitorizati regulat ritmul cardiac pentru a va asigura ca nu depaseste o limita maxima. Ca si in cazul adultilor, ritmul cardiac poate scadea considerabil in timpul somnului. Prin urmare, este important sa se monitorizeze cifrele ritmului cardiac la persoanele in varsta.

Sursa: https://www.topchrono.biz/frequence-cardiaque-normale-age/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *