Biografie Gheorghe Hagi

Biografie Gheorghe Hagi

Despre Gheorghe Hagi se pot spune, cu siguranta, multe lucruri frumoase: cunoscut ca fiind cel mai bun jucator al nationalei de fotbal a Romaniei din toate timpurile, numele de Gica Hagi este cunoscut in toata lumea. Cu 35 de goluri inscrise la nationala, el este cel mai bun marcator, urmat de aproape de Adrian Mutu, cu 34 de reusite.

Gica Hagi, asa cum este cunoscut mai mult, s-a nascut pe data de 5 februarie 1965 in localitatea Sacele, Constanta. De fotbal s-a apucat la varsta de zece ani, la echipa de copii a celor de la Farul Constanta, loc unde avea sa se remarce inca din primele meciuri, ca fiind unul dintre putinii jucatori caruia nu prea ii putea fi luata mingea de la picior.

Anul de debut in divizia A a fost cel al lui 1982, atunci cand tanarul de doar 17 ani incepea sa joace la echipele de top Bucurestene, incluzand aici echipa Sportul Studentesc, loc unde Hagi a avut niste evolutii senzationale. Sunt cunoscutele accesele de personalitate ale lui, de unde si porecla de “copil teribil”, insa dat fiind faptul ca evolutiile acestea au ajutat echipa Sportului Studentesc sa se claseze pe locul al doilea la finele campionatului, toate problemele comportamentale i-au fost iertate.

Se poate spune ca despre Hagi ca pana la sfarsitul carierei a avut o evolutie constanta si deosebit de buna: a jucat pe rand la Farul Constanta, la Sportul Studentesc, la Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona, ba chiar si la Galatasaray. Dintre toate echipele de club unde a activat, cele mai multe prezente le-a avut la Sportul Studentesc, acolo unde a jucat circa 107 jocuri si la Galatasaray, acolo unde a iesit de 132 de ori pe teren si unde a marcat circa 59 de jocuri.

Vezi si:  Ce poti face in timpul unei vizite la Cluj-Napoca

Prestatia sa la echipa turca i-a facut pe fanii acesteia sa il adore pe Hagi si sa il considere un adevarat rege. De aceea, chiar daca perioada de antrenorat a lui Hagi pe banca de antrenor la aceeasi echipa, nu a fost tocmai una productiva, nu a fost injurat si nici umilit in presa, asa cum se intampla deseori cu antrenorii care dezamagesc.

Chiar daca sunt sanse mari ca numarul golurilor marcate la nationala sa fie depasite de mai tanarul Adrian Mutu (aflat si el la final de cariera, totusi), numele de Gheorge Hagi va ramane mereu in inimile romanilor. Chiar daca el nu s-a remarcat prea mult din postura de antrenor, ca jucator a fost de-a dreptul genial, astfel ca valoarea sa nu poate fi contestata de nimeni.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *