Babel: de unde vine titlul filmului lui Alejandro Gonzalez Inarritu?

Babel: de unde vine titlul filmului lui Alejandro Gonzalez Inarritu?

In 2006, cineastul Alejandro Gonzales Inarritu da lovitura cu excelentul Babel. In film joaca excelentul Brad Pitt si talentata Cate Blanchett, filmul a devenit la scurt timp un clasic. Insa stii cu adevarat de unde vine titlul acestui film?

Alejandro Gonzales Inarritu lanseaza acest film in 2006 si spune mai multe povesti, nu doar una singura. In plin desert marocan se aud dintr-o data mai multe impuscaturi. Acestea din urma vor declansa o serie de evenimente dramatice care implica un cuplu de turisti americani, doi tineri marocani, o infirmiera care calatoreste ilegal cu cei doi copii ai sai si o adolescenta japoneza cautata de politie.
La fel ca in cazul celorlalte filme realizate de Alejandro Gonzales Inarritu, Babel primeste o multime de critici pozitive atat din partea presei cat si din partea spectatorilor. Acest lung-metraj este nominalizat la sase categorii ale premiilor Oscar si pleaca cu o statueta pentru cea mai buna muzica.

De unde vine titlul filmului?

Evident, titlul filmului face referire la Biblie si la celebrul turn Babel. Actiunea este situata in perioada Genezei si turnul Babel a fost construit de fiii lui Noe care isi doreau sa construiasca cel mai inalt turn cu putinta, un turn care sa ajunga pana la ceruri si, drept urmare, pana la locuinta ocupata de Dumnezeu. Babel este in egala masura numele evreu pentru Babilon. Doar ca acest act de bravura nu a fost deloc pe placul lui Dumnezeu si a preferat sa ii pedepseasca pe oameni mai degraba decat sa ii compenseze pentru acest edificiu superb. Astfel, Dumnezeu decide sa creeze diferite limbaje pe Pamant pentru ca fiintele umane sa nu poata sa se uneasca si sa comunice intre ele.

Vezi si:  10 Days of a Good Man: un thriller turcesc sobru dar captivant

Aceasta problema de comunicare l-a inspirat pe Alejandro Gonzales Inarritu. In film, acesta si-a dorit sa inglobeze ideea de comunicare umana, ambitiile sale, frumusetea si problemele acesteia. Si-a imaginat mai multe titluri insa cel mai potrivit i s-a parut Babel.

Sursa: https://www.cineserie.com/news/cinema/babel-dou-vient-le-titre-du-film-dalejandro-gonzalez-inarritu-5404033/

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *