Anvelopele de iarna trebuie schimbate la timp

Soferii responsabili stiu cand trebuie sa-si schimbe anvelopele de iarna pentru a circula in siguranta.

Daca observi ca mercurul in termometre a coborat pana la 7°C a venit momentul sa treci la cauciucurile de iarna. In Romania, legea nu prevede ca ar fi anumite perioade in care anvelopele sunt obligatorii, ci prevede obligativitate in momentul in care circulatia se desfasoara pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Cand conditiile meteo nu sunt dintre cele mai bune, anvelopele sunt extrem de importante. Ele ajuta soferii sa circule in siguranta si sa ajunga cu bine la destinatie. Nu se merita sa risti sa pui in pericol viata ta sau a altora pentru o suma de bani mica, daca e sa luam in calcul ce urmari ar putea avea.

Sunt tari in Europa care obliga soferii sa foloseasca anvelope de iarna in anumite perioade, insa sunt si tari in care este doar recomandat. Pentru a nu intampina probleme, cand mergeti pe timp de iarna cu masina intr-o tara straina, informati-va de legislatia care se afla in vigoare in tara respectiva, in momentul respectiv.

Este bine ca masina ta sa fie echipata si cu un carlig de remorcare. Nu stii niciodata cine ramane inzapezit iarna si are nevoie de ajutor.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *