Astazi o sa vorbesc despre un televizor LED de la Samsung, cu o diagonala de doar 56 de centimetri, Full HD bineinteles, anume modelul 22D5000. Inainte de a incepe efectiv sa vorbesc despre produs, as vrea sa va intreb un lucru: care este marea problema a televizoarelor de dimensiune mare? Raspunsul e simplu: faptul ca adeseori, sunt efectiv prea mari pentru camerele in care sunt folosite, astfel ca obosesc ochii privitorilor destul de repede, putand cauza daune destul de serioase in timp.
Ei bine, acest televizor LED Samsung 22D5000 exact problema asta o rezolva, daca ii putem spune asa: are o diagonala de 56 de centimetri si o grosime de doar 3 cm, deci poate incapea fara probleme si in camerele mai mici, fara sa oboseasca ochii prea repede si fara sa ocupe catusi de putin din spatiu.
Dupa cum vedeti, are un design elegant, cu colturi rotunjite, cu un suport destul de stabil(desi se putea si mai bine, as zice eu). Mai impresionant decat suportul si design-ul e bineinteles ecranul, care daca e sa luam in considerare gama de pret cat si concurenta, este cu siguranta printre cele mai bune, rivalizand indeaproape(si devansand) firme ca Sony sau LG, care la randu-le, sunt si ele mai producatoare de televizoare. O sa vorbim imediat despre functii, dar inainte de asta, trebuie sa stiti ca imaginea este una clara, redata intr-un raport clasic de 16:9, la o rezolutie de 1920×1080. Mai mult, trebuie sa mai stiti ca, gratie algoritmului propriu de prelucrare al imaginilor, acest televizor poate reda imagini si nuante imposibil de redat de catre TV-urile clasice.
Spuneam mai la inceput ca acest TV este ideal pentru bucatariile si spatiile mici. Intrebarea care survine in mod normal e: este oare nevoie de un astfel de televizor high tech in bucatarie? In definitiv, lumea nu are timp de televizor atunci cand face mancare sau cand sta la masa. Ei bine, e nevoie, cel putin pentru o buna parte dintre familiile romanesti, sau pentru cei care obisnuiesc sa petreaca cea mai mare parte a timpului in bucatarie, in mare parte din cauza spatiului mic de care dispun.
In fine, lasand acest aspect la o parte, trebuie sa mentionez ca modelul 22D5000 vine la pachet cu toate tehnologiile functiile specifice televizoarelor Samsung Full HD: AllShare(care permite vizualizarea pozelor sau a filmelor de pe un hard disk extern sau un stick de memorie, doar facand o conexiune prin USB intre calculator si unitatea de memorie), Wide Color Enhancer(despre care vorbeam mai sus: are un algoritm propriu ce face ca imaginile sa fie redate in Full HD, cu niste nuante cu totul si cu totul reale), precum si un filtru de zgomot, care face ca imaginile filmate analog sa para a fi fost facute digital, imbunatatind astfel calitatea finala redata privitorilor.
De asemenea, pe parte de conectivitte, acest TV LED Samsung 22D5000 are 2 porturi HDMI, o intrare USB precum si un slot de conectare in 15 pini la calculator, ceea ce le permite utilizatorilor sa vizualizeze imaginile sau filmele de pe calculator, fara a avea un cablu de date neaparat la indemana, intrucat televizorul in sine poate juca rol de monitor, mai ales in cazul in care utilizatorii decid conectarea prin mufa in 15 pini.
Si, ca sa terminam acest review tot cu o caracteristica fizica – asa cum am si inceput de altfel -, trebuie sa mentionam faptul ca greutatea intregului pachet este de doar 3.9 kg. Daca tinem cont ca nu necesita prea mult spatiu, nu consuma energie electrica prea multa(45 de watti pe ora, cu 50% mai putin decat un bec), atunci putem spune ca televizorul LED 22D5000 de la Samsung este ideal, in special pentru cei cu un buget redus sau care au un spatiu mic de depozitare.