Samsung ES9 – Aparat Foto De 12 MP la Super Pret

Samsung ES9 – Aparat Foto De 12 MP la Super Pret

 

Despre Samsung ES9, aparatul foto digital low cost al coreenilor, nu se pot spune decat lucruri bune, chiar daca este printre cele mai ieftine aparate de fotografiat de pe piata. Sigur, fiind un aparat foto din clasa compactelor low cost, nu va asteptati sa livreze o calitate superioara, sau cel putin identica cu cea a unui DSLR, insa cei ce il vor folosi doar pentru a face poze care sa surprinda anumite evenimente de familie sau din vacante, cu siguranta vor fi multumiti.

Ce stim despre acest aparat?

  • are 12.2 megapixeli;
  • zoom optim 4x;
  • sistem inteligent de stocare a pozelor;

Acum, sa le luam pe rand.
Rezolutia maxima la care veti putea face poze va fi cea de 4000*3000, iar cea minima va fi 1024*768. Practic, acestea sunt rezolutiile standart al formatului 4:3, format folosit atat de camerele foto digitale si analoage, cat si de televizoare.
Fiind un aparat de dimensiuni reduse (92.5mm pe latime x 60.8mm pe latime x 25.1mm pe grosime), e limpede ca display-ul nu putea fi foarte mare. Totusi, dimensiunea lui e de 2.4 inch(circa 6 cm pe diagonala), dimensiune nu cu mult mai mica fata de aparatele foto mai performante din clasa semi-compactelor, cum ar fi Fujifilm S5700.

Pentru cei pasionati de detalii tehnice, trebuie sa mai spunem ca Samsung ES9 are o distanta de focalizare minima de focalizare de 80 de centimetri; totusi, daca vorbim de modul macro, atunci distanta de focalizare variaza intre 10 si 80 de cm.

In functie de nivelul luminozitatii, valoarea ISO poate fi reglata intre 80 si 1600. Personal, cred ca cea mai buna treaba o face functia AUTO, functie ce modifica automat valoarea ISO in functie de luminozitatea din mediul exterior.
Avantajul functiei AUTO e faptul ca functioneaza de minune cu functia de Face Detection, amandoua facand o treaba destul de buna, cel putin atunci cand vine vorba de fotografii in care apar chipuri de oameni.
Efectele ce pot fi aplicate pozelor nu stiu daca isi au rostul sa fie mentionate. Ele sunt cele clasice oricarui aparat foto digital si 100% nu fac o treaba mai buna decat un program de prelucrare manuala a pozelor.
Functioneaza si ca o Camera Video

Vezi si:  Cum se realizeaza un site de prezentare cat mai profesionist

La prima vedere, nu ai spune ca aceasta camera a carui pret abia depaseste 200 de RON are ce ii trebuie pentru a fi capabila sa filmeze. Contrar asteptarilor, insa, Samsung ES9 poate filma la o rezolutie maxima de 640*480, livrand utilizatorilor fisiere video nu exceptionale, dar la o calitate rezonabila si decenta. Imaginea e clara, insa detaliile nu sunt chiar atat de clare pe cat ne-am dori. Totusi, pentru o camera low cost, e numai buna de luat in vacante sau la evenimente. De ce? Cantareste doar 117 grame, deci poate incapea fara grija in orice buzunar.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *