Noi concepte de vacanta, idei pentru viitoarele tale sejururi

In ultimii ani, lumea calatoriilor si a turismului, in general, a suferit o serie de schimbari majore ca urmare a unor fenomene imprevizibile precum epidemia COVID sau a unor miscari fundamentale mult mai structurate pe termen lung, cum ar fi cresterea constiintei ecologice si impactul transportului aerian. Intr-o lume in continua schimbare, este firesc ca si conceptele de vacanta sa se reinnoiasca in consecinta.

Conceptele de calatorie au aparut in ultimii ani, raspunzand nevoilor si asteptarilor calatorilor in cautare de noutate, evadare si relaxare. Descopera in cele ce urmeaza cateva dintre aceste noi concepte de vacanta care ar putea foarte bine sa te inspire pentru urmatoarea ta vacanta.

Calatorii eco-responsabile si durabile

Cresterea preocuparilor legate de mediu a dus la aparitia unei noi tendinte in ceea ce priveste calatoriile eco-responsabile. Acest concept presupune o abordare diferita a modului in care calatorim si consumam in timpul vacantelor noastre, pentru a limita impactul asupra mediului si a contribui la conservarea resurselor naturale. Acest lucru poate fi realizat in primul rand prin distanta parcursa si prin modul de transport (favorizeaza trenul in detrimentul avionului). Cazarea nu face exceptie atunci cand vine vorba de a fi eco-responsabil.

Cazare ecologica: tot mai multe ecolodges, cabane cocotate in varf de munte si iurte sunt oferite turistilor. Aceste unitati de cazare minimaliste si ecologice folosesc materiale ecologice in constructia lor si sunt autosuficiente din punct de vedere energetic.

Turismul comunitar si local: Turismul comunitar este o modalitate de a descoperi noi culturi, sprijinind in acelasi timp economiile locale si contribuind la dezvoltarea durabila a comunitatilor. Calatorii pot lua parte la proiecte sociale si de mediu sau pot descoperi mestesugurile, bucataria si traditiile locale prin contactul direct cu localnicii.

Vezi si:  Ce insula sa alegi pentru o calatorie in Caraibe

Vacante experimentale

Din ce in ce mai multi turisti cauta experiente unice, originale si autentice in timpul vacantelor lor. Noile oferte de calatorie fac acum posibila trairea unor momente de neuitat care depasesc cu mult turismul traditional:

Vacante tematice: multe agentii ofera vacante tematice pentru a se potrivi pasiunilor si intereselor calatorilor. Fie ca esti pasionati de gastronomie, de istorie, de descoperirea naturii sau de sporturi extreme, veti putea gasi o vacanta dedicata in destinatii in care pasiunea ta este in centrul atentiei. Este departe de traditionala vacanta de vara la un club de vacanta in modul inactiv.

Sejur wellness: Vacantele sunt adesea sinonime cu odihna si relaxarea, iar un sejur welness este modalitatea ideala de a-ti reincarca bateriile. Oferite in locatii linistite si neatinse, aceste sejururi combina meditatia, yoga, relaxarea si masajul pentru a-i ajuta pe participanti sa-si redescopere echilibrul interior si energia pozitiva. De asemenea, te poti lasa sedus de concepte de vacanta, cum ar fi detoxifierea digitala, in care te deconectezi complet de la dispozitivele digitale (fara wifi, fara telefoane mobile).

 

Sursa: https://www.olympiccafe.fr/les-nouveaux-concepts-de-vacances-des-idees-pour-vos-sejours/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *