Modul de functionare al motoarelor electrice trifazate

Modul de functionare al motoarelor electrice trifazate

motoare-electriceDispozitivele electromecanice pe care noi le stim ca motoare electrice sunt cele ce transforma energia electrica in cea mecanica. Sunt numeroase sisteme care pot sa functioneze numai cu trei faze de curent alternativ, in acest sens amintim motoarele electrice trifazate ca fiind cele mai folosite.

Ca sa stii cum functioneaza un astfel de dispozitiv, este necesar sa stii cateva caracteristici de baza ce vizeaza constructia sa. In principiu, vorbim despre doua mari componente ale sale: statorul si rotorul. Primul se refera la un circuit de bobine in 3 faze, care necesita conexiune la o sursa de curent in 3 faze. Rototul are in componenta conductorii, reprezentanti de bare grele de aluminiu, respectiv de cupru – scurtcircuitate la capat prin inele. Este avuta in vedere un aranjament specific a componentelor, astfel ca stagnarea motorului sa fie evitata. Nu o sa intru insa in mai mult detalii pentru ca nu consider a fi neaparat relevant.

Cum functioneaza motoarele electrice trifazate?

Statorul despre care am mentionat este alcatuit dintr-o serie de bobine care se suprapun. In momentul in care conectezi bobina la curent alternativ cu 3 faze se produce un camp magnetic rotativ, ce realizeaza rotiea cu viteza sincrona.

La o scurta analiza a principiului de functionare al motoarelor trifazate, rezulta ca este esential sa nu existe egalitate intre viteza rotorului si cea sincrona pe care o produce statorul. Intr-o astfel de situatie nu are loc inducerea unei forte electromotoare in rotor, deci nu se genereaza nici forta de rasucire.

Sfaturi pentru alegere unui motor electric eficient

Daca interesul tau este sa achizitionezi un model potrivit din gama de motoare electrice trifazate, atunci recomandarea mea este sa urmaresti urmatoarele caracteristici: functia de auto-pornire, constructia robusta a dispozitivului, lipsa scanteilor produse de perii, reactia redusa a rotorului, economia, precum si facilitatea in intretinere.

Vezi si:  Care este cea mai puternica motocoasa, motocositoare?

Este de preferat sa te orientezi dupa un magazin specializat in astfel de articole, respectiv unul care detine specialisti ce iti pot oferi consiliere. Mai ales daca nu ai prea multe cunostinte in domeniu si nu stii cum sa faci cea mai buna alegere, ajutorul acestuia iti va fi de real folos.

Alege produsul care iti inspira incredere. De obicei sunt preferate cele care sunt fabricate de nume cunoscute, de referinta pe piata de profil. Vin cu avantajul ca ofera calitate sporita, deci implicit si o rezistenta indelungata. Interesul tau, cand ai de facut orice alegere, este sa primesti rezultate corespunzatoare, precum si posibilitatea de a te folosi de articolele respective pentru un timp cat mai indelungat.

Raporteaza intotdeauna calitatea produsului la pretul sau. Atunci cand exista rentabilitate si cand costul este justificat, faci achizitia increzator. Daca realizezi o scurta cautare in mediul online dupa motoare electrice, vei vedea ca esti intampinat cu o multime de oferte si solutii.

Recomandarea mea pentru tine este elematis.ro. Gasesti aici o gama variata de motoare, atat electrice trifazate, cat si monofazate, cu frana, 2 puteri 2 turatii, pentru divizia marina, pentru extractia fumului sau diverse modele in constructie speciala. Altfel spus, magazinul iti ofera solutii complete, indiferent de nevoia vizata. Acceseaza site-ul ca sa afli mai multe despre produse si despre cum poti comanda.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *