Laptop Acer Aspire 5750G – Super Gadget Pentru Freelanceri

Laptop Acer Aspire 5750G – Super Gadget Pentru Freelanceri

Ok, ok, nu se incadreaza chiar la categoria de gadget-uri. Totusi, raportat la alte laptop-uri cu aproximativ aceleasi caracteristici, acest laptop Acer Aspire 5750G are un pret destul de ok, mai ales ca vine si cu Windows 7 Home Edition premium incorporat. Departe de-a fi un laptop super ieftin, asa cum am mai avut “pe site” de-alungul timpului acest model este mai mult pentru sectorul mid-end, fiind util in special celor care au nevoie de portabilitate.

  • are incorporat un procesor Intel I5 de 2,4 Ghz;
  • asa cum am mentionat mai sus, vine cu Windows 7 Home Edition Premium preinstalat, iar pentru doar 14.99 Euro in plus, la fiecare laptop achizitionat pana la sfarsitul anului, in pachet va veni si o licenta Pro de windows 8;
  • display de 15,6 inch care ruleaza la o rezolutie maxima de 1366×768;
  • are incorporata o placa video Nvidia GT520M de 1024 de Mb si 4 Gb de Ram (cu posibilitate de upgrade pana la 8);

Probabil ca primul aspect care sare in ochi la Aspire 5750G e faptul ca are un design frumos, superior tuturor celorlalte laptopuri mai ieftine. Ergonomic, usor de tinut in mana si de transportat (mai ales ca are o greutate de doar 2,6 kg), design-ul este secondat de ceea ce este sub capota, anume exact ceea ce am scris mai sus: un procesor I5 Intel de 2,4 Ghz cu un cache de 3072 Ghz, 500 de Gb pe HDD si 4 Gb de RAM, dar si de o placa video performanta.

Din intreaga gama de laptop-uri Acer, modelele Aspire sunt facute astfel incat sa fie “forjate” la maxim, daca mi se permite o astfel de exprimare: au componente puternice, sunt rezistente iar piesele sunt relativ usor de schimbat si destul de ieftine. Modelul despre care vorbim azi, in speta Acer Aspire 5750G nu se dezice catusi de putin de la traditia impusa de celelalte modele din gama sa de pret, fiind o algere potrivita atat pentru freelanceri, dar si pentru cei care prin natura serviciului, calatoresc mult si au nevoie sa fie in permanenta contactati la Internet.

Vezi si:  Merita achizitionata noua GoPro Fusion? Cu ce iese in evidenta?

Revening la caracteristicile tehnice ale acestui laptop, trebuie mentionat faptul ca display-ul de 15,6 inch este de tip LED si are incorportata tehnologia CineCrystal, tehnologie ce ajusteaza automat luminozitatea si culorile in functie de tipul aplicatiei rulate. Schimbarile se vad in special in timpul clipurilor, dar si pe timpul jocurilor, atunci cand de regula, culorile primesc parca un boost de putere pentru a oferi o experienta mai buna utilizatorilor.

Pe parte de multimedia si conectivitate Aspire 5750 G are o camera web de 1,3 Mp, 2 difuzoare, 2 slot-uri USB, un port HDMI, un slot USB 3.0 si bineinteles, un microfon. Li se alatura o placa wireless clasica si un card reader, astfel incat setul sa fie complet.

In ceea ce priveste durata de viata a bateriei, testele arata ca ea poate rezista pana la 4 ore in regim de functionare normala si pana la 2-2,5 ore in timp ce se lucreaza pe aplicatii consumatoare de resurse. Windows 7 Home Edition nu consuma in general foarte multe resurse, astfel ca puteti spera la o durata de functionare de pana la 3,5 ore in conditiile in care urmariti si fisiere video.

Acestea fiind zise, cred ca acest laptop Acer Aspire 5750G este un laptop ok din toate punctele de vedere. Are procesor puternic, placa video performanta, suficienta memorie RAM, la fel si pe HDD, toate astea la un pret accesibil. Personal, il recomand cu drag.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *