Ca sa raspund inca din primul paragraf la intrebarea din titlul, simplu si la obiect, raspunsul este DA. Un DA hotarat, din toata inima, chiar daca eu nu mai aloc timp jocului, ca deh am ajuns la o anumita varsta si zic eu ca trebuie sa fiu om serios, dar in momentele de plictiseaala mai deschid telefonul si mai joc cate un joc, nevasta mea se joaca si ea mai mult decat ati crede, chiar daca unii zic ca femeile se joaca mai putin. In schimb fata mea, daca as lasa-o la computer s-ar juca jumatate de zi (restul ar ramane pentru somn si masa). Copiii inca se mai joaca jocuri online pentru ca sunt distractive, usor de jucat si inteles si de cele mai multe ori sunt un adevarat dusman pentru monotonie sau plictiseala. La fel este si cazul elevilor mai mari, de gimnaziu sau liceu, al studentilor si chiar al profesorilor, fie ei si universitari.
Am avut placerea sa discut cu astfel de profesori, care mai de care mai special, si am ramas putin surprins sa aflu ca multi dintre ei joaca jocuri online, dar si joculete pe smartphone-ul propriu si jocuri pe propriul PC. Drag popor, trebuie sa recunoastem ca ne place sa ne jucam. E in ADN-ul nostru. Avem nevoie de momente de relaxare, de pauze fie de la invatat, fie de la locul de munca/serviciu/job – cum va place
Va recomand sincer si din toata inima sa incercati jocurile online de pe Jocurica.ro si sa imi spuneti ce parere aveti. Sunt tare curios sa aud opiniile voastre, mie unul imi place acest site si sunt indragostit de el. Te iubesc, Jocurica!
Pe final, va urez spor la joaca si la Jocurici, sa alungati plictiseala sau monotonia sau, de ce nu, sa profitati din plin de o pauza bine-meritata. V-am pupacit!
Jocuri logice online
In primul an de liceu, cand ne-am intersectat pentru prima oara cu logica, obiectul de studiu, si nu logica in sine, profesoara incerca sa ne explice pe cat de “babeste” posibil cum ar trebui sa privim situatiile in diferite puncte, respectiv momente. Si cum acest mod de a privi problema ne dadea de cele mai multe ori batai de cap, incerca sa ne atraga in mrejele sale cu ajutorul unor jocuri logice, care nu faceau nimic altceva decat sa ne prezinte intr-un mod usor abstract pe “X” si “Y”, cat si relatiile ce luau nastere de pe urma ciocnirii lor.
Astazi, totul este mult mai simplu, dramul de logica pe care trebuie sa il aiba fiecare om in parte, dar care din visteria altora lipseste cu desavarsire, ti-l poti capata prin antrenament, intr-un mod placut si relaxant, care sa te faca la sfarsitul zilei, dupa ce ai tras linie, sa realizezi ca ai invatat ceva jucandu-te. In esenta, omul este o persoana ludica … careia ii place sa se joace, mecanismul de invatare realizandu-se mult mai rapid atunci cand anumite cunostinte sunt dobandite prin trecerea in revista a unor jocuri ca: Truck Loader 3, Verminator, Spargatorul de Baloane, s.a.m.d.
Poate parea de necrezut la inceput, dar modul in care un Tetris Clasic iti stimuleaza intelectul este unul bine cunoscut in lumea oamenilor de stiinta. Privite dintr-o alta perspectiva, merita mentionat si faptul ca procesul de invatare trebuie sa aiba loc intr-un mod cat mai natural, astfel copilul tau va deprinde din timp mai multe lucruri, printre care si atentia distributiva. Tine minte: nu este momentul in care sa ii interzici dreptul de a se juca pe calculator, limitarea la cateva aplicatii de folos, precum sunt jocurile logice, fiind o solutie de compromis indicata, date fiind circumstantele in care ne desfasuram activitatea, si anume intr-un mediu acaparat de computer, Facebook, jocuri pe calculator, etc.