Inchirierea unui automobil in Bucuresti poate sa puna destul de multe probleme pentru cei care nu au mai facut niciodata asta. Exista firme de inchirieri auto Bucuresti extrem de serioase si exista firme care incearca sa obtina beneficii de pe urma anumitor greseli pe care le fac clientii.
Pentru a putea avea o relatie corecta cu o firma de inchirieri masini din Bucuresti, kamoauto.ro recomanda urmatoarele lucruri:
- Inspectia vizuala a automobilului, atat in interior cat si in exterior. Orice defectiune trebuie sa fie semnalata;
- Analiza cu atentie a contractului ce urmeaza a fi semnat;
- Detalierea costurilor.
Care sunt costurile de inchiriere a autovehiculului?
Orice firma de inchirieri masini Bucuresti are aproximativ aceleasi costuri, care sunt defalcate in felul urmator:
- Asigurarea de raspundere civila fata de terti;
- Vigneta, care trebuie sa fie valabila pe teritoriul Romaniei in cazul in care se iese din oras;
- Taxa pentru asistenta tehnica. Unele firme impun o taxa pentru asistenta tehnica ce poate sa intervina in caz de accident. De asemenea, asistenta tehnica poate sa acopere si servicii precum livrarea autovehiculului la o anumita adresa.
La aceste costuri se adauga costul impus de firma pentru profit si se descopera tariful de baza. De regula, pe orice site este promovat acest tarif de baza, insa de cele mai multe ori apar mai multe taxe care cresc in mod substantial acest tarif:
- Costul combustibilului. Acesta trebuie sa fie platit in exclusivitate de catre client. La majoritatea firmelor de inchiriere automobilul este primit cu plinul facut.
- Costul diverselor servicii suplimentare de protectie. Pentru o siguranta mai mare este posibil sa fie nevoie de diverse asigurari care cresc in mod considerabil costul;
- Costul serviciilor optionale care pot sa fie foarte variate: GPS, scaun pentru copil, kilometri inplus facuti fata de cei specificati in contract, etc.
La toate aceste costuri se adauga cheltuielile legate de situatiile in care soferul nu se incadreaza in caracteristicile impuse de legislatie. Astfel, tinerii intre 21 si 25 de ani vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de minim 6 euro pe zi pentru faptul ca nu au varsta de 25 de ani iar tinerii intre18 si 21 vor plati mult mai mult: pana la 45 de euro pentru fiecare zi.
In cazul in care vechimea permisului este mai mica de 1 an, soferii sunt obligati, de asemenea, sa plateasca o taxa de pana la 45 de euro pentru fiecare zi.
Chiar si conducatorii seniori platesc o taxa in plus. Persoanele de peste 70 de ani vor achita 6 euro pe zi pentru inchirierea automobilului.
Chiar si cu atatea taxe, inchirierea unui automobil poate sa fie foarte rentabila si se dovedeste, de foarte multe ori, mult mai profitabila decat detinerea unui automobil. Singura conditie pentru a obtine toate beneficiile de pe urma unei inchirieri este de a alege cu foarte mare atentie firma care inchiriaza.