Explicatii petru cele mai populare traditii de inmormantare din Romania

inmormantareOrice eveniment important din viata omului atrage cu sine o multime de traditii. Exista multe traditii de botez, foarte multe traditii de nunta si evident, multe traditii de inmormantare. Cel mai adesea, firmele de servicii funerare bojescu – bucuresti sunt la curent cu traditiile practicate in zona in care activeaza. La curent sunt si localnicii din zona, insa desi obiceiurile romanilor sunt asemanatoare peste tot, atunci cand vine vorba despre inmormantari acestea pot sa difere dintr-un loc in altul.

Care sunt cele mai populare traditii de inmormantare din Romania si care este explicatia lor?

Cei de la serviciifunerare.ro au raspuns unui numar de intrebari referitoare la traditiile de inmormantare, cele mai multe pagane, insa pastrate pana astazi. Majoritatea nu sunt propuse de firmele de pompe funebre, ci de membrii familiilor indoliate, care au mostenit lucrurile din stramosi.

De ce coroanele cu flori trebuie sa fie asezate pe lateralul masinii cu care este transportata persoana decedata? Pentru ca florile trebuie sa insoteasca ultimul drum al defunctului si au un puternic rol simbolic. Acestea reprezinta un drum lin spre cer, fara regrete.

De ce persoana decedata trebuie sa fie legata de maini si de picioare? Pentru ca trebuie sa stea drept cand ajunge in fata divinitatii. Practic insa, aceasta legare are rolul de a impiedica caderea accidentala a membrelor. Inainte de a fi inhumat, snurul cu care persoana decedata este legata este inlaturat.

De ce nu este bine sa se numere banii care sunt lasati pe pieptul persoanei decedate? Pentru ca se spune ca acel om care numara banii isi numara, de fapt, zilele. Este evidentiat faptul ca tot ceea ce conteaza intr-un astfel de caz este partea spirituala, partea materiala fiind neimportanta.

De ce este bine sa se arunce cu bani in spatele masinii mortuare? Este un alt obicei intalnit adesea, peste tot. Banii aruncati sunt destinati copiilor nevoiasi. Se mai spune ca banii aruncati in acest fel reprezinta taxa pentru vamile ce urmeaza a fi platite de persoana care a trecut in lumea de dincolo.

De ce trebuie sa se tamaieze mormantul 3 zile la rand? Acest obicei are rolul de a-l ajuta pe defunct sa isi curete sufletul, in asa fel incat sa ajunga in lumea de dincolo cat mai curat. In functie de zona tarii, tamaierea poate sa dureze chiar si mai mult. Uneori dureaza pana la 40 de zile.

De ce este bine sa se lase apa pe pervazul casei in care a locuit persoana decedata? Pentru ca se spune ca vreme de 40 de zile aceasta persoana calatoreste prin toate locurile care i-au fost dragi si ca are aceleasi nevoi pe care le avea in viata. Astfel, va veni sa bea apa pentru a putea pleca din nou la drum.

Exista o multime de obiceiuri si rolul lor este acela de a face trecerea peste o pierdere mult mai usoara. Unele dintre ele sunt interesante, altele sunt ciudate, insa un lucru este cert: sunt rezultatul unui proces natural care ne-a insotit dintotdeauna si care ne va insoti de-a lungul intregii istorii.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *