Cum poti aplica metoda 5-5-5 pentru a scapa de conflictele in cadrul cuplului?

Cum poti aplica metoda 5-5-5 pentru a scapa de conflictele in cadrul cuplului?

Conflictele din cadrul cuplului pot sa fie evitate sau chiar eliminate foarte usor. Este in mod evident, perfect normal sa existe din cand in cand un conflict sau un dezacord, atunci cand exista o relatie, o rutina impartasita sau obieceiuri comune. Dar, aceste conflicte sunt foarte usor de trecutr peste, dar si foarte rapid cu ajutorul metodei 5-5-5!

Cum se poate aplica aceasta metoda?

Metoda 5-5-5 se compune in trei parti de cinci minute si este chiar foarte simplu de pus la cale. Cu conditia sa se respecte foarte bine acest echilibru de timming. Atunci cand o cearta sau un dezacord isi face aparitia, ideea este de a lasa:

  • Unul din parteneri sa vorbeasca timp de cinci minute.
  • Celalat partener sa se exprime timp de cinci minute.
  • Apoi inca cinci minute pentru a vorbi in cuplu despre dezacord sau conflict si cum s-a ajuns acolo.

Obiectivul acestei metode este de a nu se precipata si de incerca sa va puneti de acord sa de a concluziona totul, ci mai degraba de a te arata atent la emotiile si la nevoile celuilalt partener, apoi sa prezinti si ceea ce simti si tu la randul tau.

Este foarte important deci sa favorizezi o comunicare cat mai santoasa.

Este o metoda care favorizeaza deci o comunicare sanatoasa deoarece avem tendinta de a comunica mai usor cand stim ca cel de langa noi ne asculta. Daca metoda pare mai dificila la inceput, in loc de cinci minute se pot alege 3 minute. Aceasta metoda invita pur si simplu doua persoane sa isi ia timp pentru a face cu calm un bilant al situatiei si, potrivit cartii, poate fi aplicata, prin urmare, tuturor relatiilor, nu doar celor romantice, ci si celor dragi, la serviciu, cu prietenii etc. Si functioneaza din acelasi motiv. Si functioneaza din acelasi motiv: poti fi sigur ca cealalta persoana te va asculta si ca vei avea suficient spatiu pentru a te exprima liber, ceea ce este foarte linistitor si reconfortant.

Vezi si:  Completeaza o nunta reusita in tematica rustica

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *