Cum ne alegem aparatul foto hibrid (mirrorless)

Cum ne alegem aparatul foto hibrid (mirrorless)

Ai in vedere achizitionarea unui aparat foto hibrid cunoscut si sub numele de mirrorless? Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont pentru a face cea mai buna alegere?

O astfel de alegere nu este usoara datorita faptului ca exista o mare varietate de modele pe piata. Din ce in ce mai multi cumparatori se orienteaza spre aparate foto hibrid, care par un compromis potrivit pentru amatorii de poze de calitate.

Ce este un aparat foto hibrid?

Aparatul foto hibrid sau mirrorless este un aparat foto din care au fost scoase oglinzile de unde si denumirea. Aceasta este principala diferenta dintre un aparat foto hibrid si un DSLR. Datorita acestui lucru aparatul este mult mai usor si lumina cade direct pe lentila. Imaginea este vizibila direct pe ecranul LCD al aparatului.

Cum il alegem?

Putem spune ca aparatul foto hibrid asociaza tehnologiile principale existente pe piata in cazul aparatelor foto. Ofera posibilitatea schimbarii obiectivului ca in cazul aparatului foto DSLR, furnizeaza imagini de calitate, luminoase si clare. Un aparat practic pe care il putem transporta fara probleme peste tot dupa noi datorita unui format compact si lejer.

Vizorul. Dupa cum spuneam mai sus, un aparat foto hybrid nu are oglinzi, ceea ce inseamna ca lumina cade direct pe lentila aparatului. Majoritatea aparatelor sunt dotate cu un vizor electronic pentru a putea face reglajele necesare.

Ecranul tactil. Trebuie sa stii ca, cu cat ecranul este mai mare, cu atat vizualizarea va fi mai placuta. Acest lucru implica in egala masura o mai buna navigare in interiorul meniului si o vizionare mai confortabila a pozelor facute. Rezolutia reprezinta un alt punct care poate fi discutat cu vanzatorul, la fel ca si capacitatea de a limita emisia reflectiilor.

Vezi si:  Un tanar talentat…. un prieten

Senzorul foto. Trebuie sa verifici marimea senzorului care difera de la un aparat la altul. In general acesta este destul de mare. Un senzor mare permite obtinerea unor poze bune in conditii de lumina dificila.

Modul video. Absenta oglinzilor in cazul aparatelor foto hibrid faciliteaza dezvoltarea modului video. Un aparat foto hibrid este dotat cu tehnologia 4K UHD. Daca ai obiceiul sa filmezi in vacanta sau in timpul unei plimbari nu ezita sa optezi pentru un aparat foto hibrid.

In ceea ce priveste pretul, putem gasi aparate foto hibrid bune la pretul de 500-600 de euro dar exista aparate care depasesc lejer suma de 1100 de euro.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *